PSRM

10 ianuarie 2024

Socialiștii au cinstit memoria voievodului Ștefan cel Mare, care a învins în bătălia de la Vaslui

Astăzi, Igor Dodon, secretar executiv al PSRM, împreună cu membrii Comitetului Executiv, deputați din Parlamentul RM, consilieri municipali, membrii organizației ”Voevod”, activiștii PSRM și ai aripii de tineret ”Garda Tânără”, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, în semn de profund respect și apreciere.

La 10 ianuarie 1475, Ștefan cel Mare a obținut o victorie strălucită în bătălia de la Vaslui (Podul Înalt) zdrobind imensa armată otomană, condusă de Suleiman Pașa.

”Detaliile acelei lupte subliniază curajul și determinarea moldovenilor de a-și apăra pământul natal. În ciuda diferenței semnificative de forțe, Ștefan cel Mare, cu o armată de circa 40 de mii de oșteni, a reușit să învingă oastea turcilor, de circa 120.000 de luptători. Este o pagină de glorie și un exemplu de mare vitejie în istoria poporului nostru.

Astăzi, la cinci secole distanță, învățăm din sacrificiile eroilor moldoveni, căzuți în luptă, și ne închinăm în memoria lor veșnică. Este datoria noastră să păstrăm memoria despre aceste pagini glorioase ale istoriei, care au definit identitatea noastră, și să transmitem această amintire generațiilor viitoare”, a menționat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă