PSRM

22 iunie 2022

Socialiștii au cinstit memoria celor care au căzut în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Astăzi, 22 iunie, de Ziua comemorării victimelor fascismului, conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, mai mulți deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și ai organizației de tineret ”Garda Tânără” au depus flori la complexul memorial ”Eternitate” din Chișinău, cinstind memoria milioanelor de oameni care și-au pierdut viața în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

”Ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă ne demonstrează cât de firavă poate fi omenirea în fața unor provocări. De datoria noastră este să transmitem generației tinere memoria despre acele evenimente ca astfel de tragedii să nu se mai repete.”, a menționat Grigore Novac, deputat PSRM, membru al Comitetului Executiv PSRM.

În dimineața zilei de 22 iunie 1941, fără a declara război, Germania Nazistă a atacat Uniunea Sovietică. În această zi a început Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945), care a devenit un război de eliberare pentru popoarele URSS și a dus la înfrângerea trupelor naziste și predarea necondiționată a Germaniei în cel de-al doilea război mondial.

În acel război nemilos au participat sute de mii de moldoveni, 85 de mii dintre care au fost decorați pentru eroismul de care au dat dovadă pe câmpul de luptă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă