PSRM

22 iunie 2024

Socialiștii au cinstit memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Astăzi, 22 iunie, ziua în care se împlinesc 83 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, membrii PSRM și ai „Gărzii Tinere”, împreună cu reprezentanții Uniunii Ofițerilor, au depus flori la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate” din Chișinău, cinstind memoria celor căzuți în luptele cu invadatorii fasciști.

Chișinăul, orașele și satele moldovenești au fost printre primele localități care au fost supuse bombardamentelor inamice pe 22 iunie 1941. Din cauza foametei și a bolilor, în primii doi ani de ocupație în Moldova au murit aproximativ 200 de mii de civili. Începând cu luna iulie 1941, la ordinul lui Antonescu, pe teritoriul Basarabiei au fost create 49 de lagăre de concentrare. În acest timp, de mâna naziștilor au murit peste 350 de mii de oameni – evrei, romi și slavi.

Au fost ani grei pentru pământul moldovenesc și locuitorii săi. Ținem minte prețul plătit de bunicii și străbunicii noștri pentru a opri vărsarea de sânge. Cinstim memoria tuturor celor care au murit și vom face totul pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete în țara noastră.

Ieri, în ajunul Zilei de comemorare, „Garda Tânără” a organizat la Chișinău acțiunea „Cocorii Memoriei”. Activiștii au instalat la Memorialul „Eternitate” o construcție formată din sute de figuri de cocori albi și roșii, simbolizând sufletele celor care au căzut în luptele pentru apărarea Patriei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă