PSRM

26 aprilie 2019

Socialiștii au comemorat eroii – participanții la lichidarea consecințelor accidentului de la Cernobîl

Pe 26 aprilie, în Republica Moldova, se comemorează Ziua Internațională a catastrofei de la Cernobîl, care a fost proclamată de către Organizația Națiunilor Unite, la 8 Decembrie 2016.

Deputații, consilierii municipali, activiștii Partidului Socialiștilor din RM și Garda Tînără, au comemorat eroii, care au murit în urma lichidării consecințelor accidentului de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl.

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a dorit sănătate și viață lungă tuturor celor care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei și încă sunt în viață.

“Astăzi se împlinesc 33 de ani de la teribila catastrofă care a luat viața oamenilor și a afectat negativ mediul înconjurător.

Efectele devastatoare ale accidentului, care a avut loc la 26 aprilie 1986 la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, au afectat soarta mai multor generații de oameni din numeroase țări, inclusiv din Republica Moldova.

Reprezentanții tuturor republicilor sovietice au răspuns la apelul de ajutor și au luat parte la lichidarea consecințelor accidentului de la Cernobîl. În primul rînd, au fost specialiștii, medici, pompieri, care au plecat în mod benevol în zona periculoasă.

La stingerea incendiilor și lichidarea consecințelor au participat 600 de mii de persoane, înclusiv din republica noastră. În rezultat, aceștia au primit doze mari de radiații.

Adîncă plecăciune pentru toți participanții la lichidarea accidentului de la Cernobîl.

Memorie veșnică eroilor care și-au dat viața pentru a opri catastrofa”, a scris Zinaida Greceanîi pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă