PSRM

19 iunie 2023

Socialiștii condamnă acțiunile primarului general de propagandă a relațiilor sexuale netradiționale

Astăzi, Vladimir Odnostalco, deputat PSRM, împreună cu Victor Poleacov și Silvia Grigorieva, consilieri municipali PSRM, au susținut un briefing în Parlament, unde au condamnat acțiunile administrației municipale în persoana primarului general al Chișinăului, Ion Ceban, de promovare a acțiunilor LGBT.

Vladimir Odnostalco s-a referit la marșul LGBT care a avut loc duminica la Chișinău, exprimându-și regretul că astăzi în Moldova nu doar guvernarea promovează asemenea evenimente, dar și administrația municipiului Chișinău.

Victor Poleacov a atras atenția asupra faptului că în urmă cu o săptămână la ședința aoperativă a serviciilor municipale, primarul general, Ion Ceban, se bătea cu pumnul în piept declarând că nu va semna și nu va permite desfășurarea marșului pe 18 iunie. „Este o declarație ciudată, pentru că în acest caz nu este necesară permisiunea și semnătura primarului”, a menționat consilierul.

Cu toate acestea, sâmbătă, în ajunul marșului, serviciile municipale au ieșit la muncă și au curățat copacii de-a lungul străzii București pentru a asigura securitatea manifestanților. De asemenea, de pe stradă au fost evacuate toate vehiculele .

„Când ați fost sincer cu chișinăuienii – atunci când ați promis că nu veți permite sau când ați făcut tot posibilul pentru a pregăti traseul pentru acest eveniment?”- s-au adresat socialiștii către primarul general.

Participanții la conferință și-au exprimat nedumerirea față de atitudinea funcționarilor care nu demult apărau valorile tradiționale, iar astăzi deja se află în fruntea marșurilor netradiționale.

„Ce s-a întâmplat cu primarul, care se preface că susține valorile tradiționale, dar în loc să sărbătorească Ziua Tatălui, ieri la Chișinău a avut loc un marș al ”mândriei”. Este o propagandă urâtă, de prost gust, care nu trebuie să existe la noi în țară”, a punctat Silvia Grigorieva.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă