PSRM

17 ianuarie 2019

Socialiștii vor contesta în instanță decizia Consiliului Municipal din 16 ianuarie

Potrivit consilierilor socialiști, ca urmare a acestor decizii, bugetul municipiului Chișinău a fost prejudiciat  cu cel puțin 44 milioane de lei. Acest prejudiciu este echivalent cu costul a 30 de troleibuze, 20 de autobuze, 25 de unități speciale necesare pentru deszăpezirea și întreținerea orașului, precum și mai multe terenuri de joacă, a declarat consilierul PSRM, Dinari Cojocaru.

Consilierul Alexandr Odințov a reamintit că socialiștii au boicotat această ședință și au venit cu un îndemn către colegi ca, să nu voteze din nou „la pachet” pentru problemele cu privire la terenuri, care ar trebui să fie supuse licitațiilor deschise. El a comparat procedura de vot de ieri cu votarea scandaloasă a CMC, din 19 mai 2015, cînd au fost „împărțite” peste 800 de terenuri din oraș.

“Chirtoacă a plecat, dar dezordinea a rămas. Colegii noștri au uitat de chișinăuieni”, a subliniat consilierul socialist și a făcut public unele decizii ale CMC din 16 ianuarie. Este vorba despre schimbarea planului zonal de pe adresa: str. Vasile Alecsandri, 4, unde Consiliul Chișinău a permis construirea unei clădiri cu mai multe etaje – pe locul fostului cinematograf „Gaudeamus”. Mai mult de atît, chiar lîngă clădirea cu mai multe etaje,  deja construită în zonă , s-a permis construcția unei benzinării.

În sectorul buiucani, din terenul parcului „La izvor” au fost date 2 hectare de pămînt pentru construcții – direct în zona parcului. De asemenea, a fost dat și terenul hotelului „Național”, iar construcția este planificată în fața hotelului „Cosmos”. Consilierul avertizează că, ca urmare a construcției permise pe strada Decebal, 50,  poate apărea un colaps al transporturilor, deoarece proiectul nu prevede aprobarea unei scheme de transport și nu respectă planul general și normele de construcție.

Orice procedură de vot cu privire la parcelele de teren în CMC ar trebui în primul rînd, să fie în interesul cetățenilor, în interesul dezvoltării orașului și pe baza legislației „, a subliniat consilierul. El a declarat că fracțiunea PSRM va cere anularea acestor decizii în instanță.

Deputatul fracțiunii PSRM, Grigore Novac, a remarcat că în această practică vicioasă de „împărțire” a terenurilor din capitală este necesară intervenția  la nivel de legislație.

“Viitoarea nostră fracțiune din Parlament va face în mod prioritar un șir de modificări ale legislației actuale, pentru a opri întregul dezmăț” ,a spus Grigore Novac. De asemenea, consilierul a atras atenția asupra inacțiunii reprezentanților structurilor de stat responsabile, iar dumnealui consideră că, dacă structurile de stat nu se vor opune acestor scheme, înseamnă că și ei participă la ele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă