PSRM

24 iunie 2019

Socialiștii au solicitat Guvernului să anuleze deciziile privind stațiile PECO și construcțiile din interiorul curților de bloc

Conducerea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău intenționează să se adreseze noului Guvern din Republica Moldova cu solicitarea de a anula deciziile fostului Guvern cu privire la stațiile PECO și construcțiile din interiorul curților de bloc, precum și să revizuiască normele sanitare pentru construcția acestor obiecte, care au fost schimbate de Guvernul anterior.

Liderul fracțiunii PSRM din consiliul municipal, Dinari Cojocaru consideră că în ajunul campaniei electorale în capitală începe un val de construcții, în special cele care au fost suspendate și unde documentele sunt expirate, de asemenea, sunt emise documente pentru a se permite construcții noi.

Consilierul PSRM, Alexandr Odințov a menționat că pentru soluționarea acestei probleme este necesară modificarea unui șir de legi, în special cele privind construcțiile, terenurile și spațiile verzi.

Potrivit acestuia, este necesar să fie revizuite și normele unde este indicat ce distanță trebuie să existe între șantierele de construcții și case.

„Este necesar ca să fie reintrodusă pedeapsa în Codul penal și administrativ, astfel încît arhitecții și designerii, precum și cei care semnează documente pentru construcție cu încălcarea tuturor normelor, să fie aduși în fața justiției”, consideră Odințov.

Socialiștii nu au neglijat nici problema ce ține de stațiile PECO.

Potrivit acestora, este necesar ca timp de 1-2 ani să fie introdus un moratoriu asupra construcției stațiilor PECO, precum și să fie modificate normele sanitare, care au fost schimbate în cadrul Guvernului condus de Valeriu Streleț. De asemenea, distanța dintre stațiile PECO și obiecte să fie redusă.

Ei consideră că este indinspensabil de făcut modificări la legi, precum și să se stabilească un moratoriu asupra construcției de stații PECO.

Cu aceste solicitări, consilierii vor apela la Guvernul Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă