PSRM

19 februarie 2021

Corneliu Furculiță: Dacă Curtea anulează decretul cu privire la înaintarea doamnei Gavrilița, atunci doamna Sandu va face ceea ce este prevăzut de Constituție și o va înainta în calitate de candidat pe doamna Durleșteanu

Partidul „Acțiune și Solidaritate” va accepta orice decizie a Curții Constituționale, chiar dacă judecătorii recunosc decretul Maiei Sandu privind înaintarea repetată a Nataliei Gavrilița ca prim-ministru neconstituțională. Acest lucru a fost declarat de deputatul PAS Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Главный вопрос” difuzată la postul de televiziune  „NTV Moldova”.

„Indiferent de decizie – noi o vom respecta și vom îndeplini absolut toate cerințele legislației Republicii Moldova”, a spus el.

„Mi-au plăcut foarte mult aceste cuvinte că vor respecta pe deplin decizia Curții Constituționale. Aceasta înseamnă că, dacă Curtea anulează decretul cu privire la înaintarea doamnei Gavrilița, atunci doamna Sandu va face ceea ce este prevăzut de Constituție și o va înainta în calitate de candidat pe doamna Durleșteanu”, a menționat președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță.

„Legea trebuie respectată nu numai atunci când ți se potrivește, ci întotdeauna”, a replicat Bolea.

„Din câte se pare, Maia Sandu nu ține cont de vorbele voastre, pentru că nominalizarea repetată a doamnei Gavrilița a fost deja o încălcare”, a răspuns Furculiță.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă