PSRM

30 septembrie 2022

Socialiștii nu au permis ca agenda Parlamentului să devieze în sfera confruntărilor lingvistice

Deputații socialiști au pus la respect reprezentanții majorității de la guvernare, care au încercat din nou să transforme discuțiile pe marginea agendei ședinței plenare a Parlamentului într-o confruntare pe probleme de limba vorbită, făcând referință la pretinsa cerință a pensionarilor țării de a vorbi doar limba de stat la sesiunile plenare.

Deputatul Vladimir Odnostalco a remarcat faptul că problema legată de limba vorbită este astăzi cea mai mică problemă în țara noastră, în timp ce prețurile la alimente au crescut cu 50-60%. „Noi nu trebuie să semănăm ură, dar trebuie să ne gândim cum să ajutăm oamenii iarna”, a subliniat deputatul.

Ivanna Koksal a atras atenția asupra faptului că misiunea deputaților nu este de a semăna discordie și agresiune, ci de a respecta Constituția, drepturile omului și de a fi un exemplu de toleranță.

Președintele Comisiei pentru drepturile omului, Grigore Novac, a menționat că Republica Moldova are nevoie astăzi mai mult ca oricând de pace și armonie: „Trebuie să avem grijă de cetățeni, indiferent de naționalitate, religie, limba pe care o vorbesc.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă