PSRM

05 februarie 2019

Socialiștii insistă asupra necesității de a introduce un sistem de achiziții publice electronice

Fracțiunea Partidului Popular European din Consiliul Municipal Chișinău, a propus consiliului să anuleze proiectul aprobat anterior, privind sistemul electronic de achiziții publice din Primăria Municipiului și din direcții. Inițiativa a fost susținută de consilierii din partea PL și PLDM.

Fracțiunea PPEM, a argumentat decizia sa, prin faptul că direcțiile controlate de primărie, nu pot procura prin sistemul electronic.

Liderul fracțiunii PSRM, Ion Ceban a menționat în cadrul ședinței că “sistemul electronic de achiziții publice permite economisirea a pînă la 60%”.

“Dacă nu puteți organiza achizițiile prin sistemul electronic, aceasta nu este problema noastră, aceasta este problema dumneavoastră. Liberalii împreună cu Codreanu și Chirtoacă trebuie să stea în aceeași instituție. Nimeni nu va anula nimic, cu atît mai mult MTender. Achizițiile trebuie efectuate în format electronic”, a spus Ceban.

Amintim, proiectul privind implementarea sistemului electronic de achiziții publice a fost elaborat și aprobat de Consiliu la inițiativa fracțiunii Partidului Socialiștilor. Anularea acestuia a fost inițiată de fracțiunea PPEM, liberalii și liberal-democrații.

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă