PSRM

15 noiembrie 2018

Socialiștii insistă asupra anulării deciziei de arendare a două terenuri

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău cere anularea deciziei CMC din anul 2015 de a schimba terenul de la periferia orașului, de la Gara de Sud, pe altele două de pe strada Dimo 7/3, Piața Unirii 1 și darea acestora în arendă.  Acest lucru a fost anunțat de către liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, la ședința consiliului municipal, din 15 noiembrie.

Ion Ceban a propus să se atragă atenția asupra stenogramei ședinței CMC din 2015.

”Socialiștii au votat pentru anularea acestor decizii. Este proiectul fracțiunii pentru anularea deciziilor anterioare c privire la cele două terenuri. Noi vom insista asupra introducerii proiectului pe ordinea de zi. Lucrările de construcție trebuie oprite, vom insista asupra anulării deciziei privind schimbul și arendarea terenurilor”, a spus Ion Ceban.

Liderul fracțiunii a reiterat faptul că, fracțiunea PSRM a pregătit un proiect cu privire la crearea unui grup pentru construcții, care intenționează să fie pus la discuție către consiliul municipal.

Consilierul Alexandr Odințov a menționat că propune ca grupul pentru construcții să fie format din cinci consilieri din fracțiuni diferite, cinci reprezentanți ai societății civile , cît și candidatul pentru funcția de primar, Andrei Năstase, care a cîștigat alegerile pentru funcția de edil al capitalei, în vara lui 2018.

Consilierul PSRM, Dinari Cojocaru a declarat că socialiștii nu doar insistă asupra anulării deciziei consiliului de a schimba terenurile și acordarea în arendă, ci și cer interzicerea permisiunii de a construi pe terenurile anterior menționate.

”Acolo trebuie să fie locuri publice, zone de odihnă. Iar agentul economic trebuie să se construiască pe acel teren care l-a cumpărat la periferia orașului”, a spus Cojocaru.

Consilierul socialist a făcut apel către cetățeni să se sensibilizeze și împreună să lupte împotriva acestor bazaconii din municipiu.

Amintim că luni seara, pe strada Dimo 7/3, au fost tăiați copacii și a început pregătirea terenului pentru lucrările de construcție. Au fost tăiați peste 100 de copaci, inclusiv dintre care doi care erau incluși în Cartea Roșie.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă