PSRM

18 octombrie 2022

Socialiștii condamnă categoric persecutările continue în raport cu colegii noștri

Astăzi, unui atac din partea organelor represive a fost supus colegul nostru, deputat, politolog, publicist, doctor în științe politice, Bogdan Țîrdea.

Regimul Maiei Sandu continuă să folosească Procuratura Generală ca o „bâtă politică” pentru a-i suprima pe toți cei cu opinii diferite și, în primul rând, cea mai importantă forță de opoziție – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Pe fondul agravării crizei economice, energetice, sociale, a creșterii prețurilor și tarifelor, guvernarea urmărește politicienii de opoziție sub pretexte inventate.

Procuratura Generală nu a găsit miliardul furat, nu a dus la bun sfârșit niciun dosar penal de rezonanță, intentat politicienilor care au asigurat funcționarea așa-numitului „stat capturat”.

În schimb, îl urmărește pe Bogdan Țîrdea, deputat din opoziția parlamentară, care timp de mulți ani a criticat și deconspirat numeroase episoade de corupție, furtul miliardelor, „prihvatizarea” proprietății statului, finanțarea ilegală a partidului PAS și a unor deputați și miniștri de către alte state și fonduri străine, a scos la iveală scheme de corupție ale oligarhilor.

Bogdan Țîrdea este autorul cunoscutei lucrări „Moldova oligarhică”, în care sunt dezvăluite scheme de îmbogățire ilicită a unor membri ai „Alianțelor pentru Integrare Europeană”. Este autorul lucrării științifice „Societatea civilă în Republica Moldova: Sponsori, ONGcrație, Războaie culturale”, a sute de articole și emisiuni. De la tribuna Parlamentului, el a demascat ilegalități, scheme și furturi. Este unul dintre puținii critici ai lui Plahotniuc și ai oligarhilor. În repetate rânduri a fost amenințat, familia sa fiind persecutată încă pe timpul oligarhului Plahotniuc. Este singurul deputat care a fost verificat de două ori de către Autoritatea Națională de Integritate (în 2016 și în 2020-2022). Și în ambele cazuri, ANI nu a găsit nici o încălcare în averea sa, venituri și cheltuieli.

Partidul Socialiștilor insistă pe stoparea persecutării lui Bogdan Țîrdea și îndeamnă guvernarea să înceteze cu represiunile împotriva opoziției, ci să se concentreze pe îndeplinirea promisiunilor sale electorale: creșterea nivelului de trai al cetățenilor, combaterea criminalității și corupției, restabilirea imaginii Republicii Moldova în ochii partenerilor săi externi atât în Vest, cât și în Est.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă