PSRM

03 decembrie 2018

Socialiștii au obținut plata unor ajutoare materiale pentru cîteva categorii de locuitori ai Chișinăului

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău a venit cu inițiative sociale pentru a sprijini anumite categorii de cetățeni. Printre proiectele socialiștilor sunt acordarea ajutorului material și a compensațiilor pentru pensionari, pentru familiile cu venituri mici și pentru lucrătorii din domeniul sănătății și a educației.

Consilierul PSRM, Eugenia Ceban, a menționat, pe data de 3 decembrie, că beneficiarii asistenței s-au confruntat cu anumite probleme. În special, impozitarea ajutorului acordat cadrelor didactice, ceea ce este contrar legii, astfel încît cadrele didactice au primit o sumă mai mică decît ar fi trebuit.

„Fracțiunea Partidului Socialist nu numai că propune proiecte, ci și monitorizează implementarea acestora. În special, am decis să obținem alocarea a 1,7 milioane de lei pentru plata diferenței față de suma alocată cadrelor didactice sub formă de ajutor financiar unic, care au fost impozitate”, a spus Eugenia Ceban.
Ea a menționat că, la sugestia socialiștilor, medicii și lucrătorii medicali vor putea, din 1 ianuarie, să aleagă sub ce formă v-or primi acest ajutor: abonament pentru călătoriile cu transportul public sau compensații bănești în valoare de 70 lei pe lună.

De asemenea, socialiștii controlează implementarea proiectului pentru acordarea asistenței persoanelor cu dizabilități. Începînd cu data de 3 decembrie, 920 de persoane, conform listei, pot primi ajutor la oficiile poștale, în valoare de 500 de lei. Acest ajutor poate fi primit de către familiile cu venituri mici și pensionari. În funcție de situația din familie, suma acordată poate varia de la 1.000 la 6000 lei.

În acest context, în bugetul municipal este prevezut transferul a 4,7 milioane de lei.
Potrivit consilierului Eugenia Ceban, astăzi se finalizează lucrările de furnizare a tichetelor de masă pentru 490 de angajați din sfera socială.

„De asemenea, am obținut, abolirea procedurilor birocratice pentru a obține compensații pentru tinerii profesioniști în ceea ce privește închirierea locuințelor în valoare de 1000 de lei. Fracțiunea PSRM din consiliul municipal va continua să monitorizeze implementarea tuturor proiectelor sociale „, a spus Eugenia Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă