PSRM

16 februarie 2019

Socialiștii vor apăra valorile tradiționale

Candidații Partidului Socialiștilor la funcția de deputat au prezentat astăzi, 16 februarie, poziția PSRM în ceea ce privește păstrarea valorilor și a familiilor tradiționale.

„Fiecare societate la bază, are valori care o consolidează și o ajută să treacă peste momentele cele mai dificile. În Republica Moldova  aceste valori sunt familia tradițională și creștinismul ortodox. Peste 95% din populația Republicii Moldova reprezintă creștinii ortodoxi, este un indicator foarte important dar și mai important faptul că ortodoxia ne ajută să trăim cu toții în liniște și pace”, a spus candidatul PSRM, Olga Rață.

Aceasta a remarcat că, alte țări au o mulțime de confruntări, inclusiv chiar și armate care pornesc de la divergențele de ordin confesional. Dar în Moldova este exact invers, creștinismul ortodox asigură în mare parte legătura între etniile convețuitoare.

Candidatul PSRM, Vladimir Odnostalco a menționat că, valoarea de bază în Republica Moldova este familia tradițională. Totuși, astăzi, însăși instituția familiei este supusă unor încercări mari.

„Astăzi, sub masca protecției drepturilor, se încalcă instituția familiei, se promovează relațiile non-tradiționale. Aceste valori sunt străine societății noastre, care încearcă să ni se impună, dar acest lucru este greșit”, a subliniat socialistul.

El a remarcat că în 2017, Republica Moldova a înregistrat cea mai mică rată a natalității, din întraga perioadă de cînd suntem o republică independentă, puțin peste 34 de mii. În același timp, țara noastră a devenit lider în ceea ce privește mortalitatea infantilă în regiune.

“Am devenit ostatici ai autorităților, care primesc credite în schimbul susținerii așa-numitelor minorități sexuale. Toate acestea se întîmplă din cauză că la guvernare stau lobby-iștii care nu leagă viitorul familiilor și copiilor săi cu Republica Moldova”, a declarat candidatul și a menționat că, pentru păstrarea instituției familiei este necesară o abordare sistematică complexă, pe care Partidul Socialiștilor intenționează să o aplice după alegeri.

„PSRM mereu a pledat pentru păstrarea familiei tradiționale și a ortodoxiei. Vom apăra și vom menține aceste valori, pentru că aceasta este angajamentul prezentului  pentru a asigura un viitor decent pentru fiecare dintre noi și pentru Republica Moldova în ansamblu”, a conchis candidatul PSRM la funcția de deputat, Elena Vîjga.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă