PSRM

24 iunie 2015

Socialistul Andrei Neguţa prezintă la Consiliul Europei eventuale scenarii de dezvoltare a R. Moldova.

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 22-26 iunie, Din componența delegației face parte şi deputatul socialist, Andrei Neguţa,  membru al Comisiei parlamentare de politică externă şi integrare europeană.

În cadrul şedinţei grupului socialist al APCE (sunt 150 de membri ai grupului ), deputatul socialist a făcut o informare referitor la situaţia politică şi social-economică din Moldova, criza economică care în ultima perioadă s-a acutizat în Moldova şi a răspuns la numeroasele întrebări ale colegilor săi din ţările Europei, în special s-a insistat asupra eventualelor scenarii de dezvoltare a ţării.

Andrei Neguţa intenţionează să adreseze întrebări înalţilor invitaţi ai sesiunii APCE şi să-şi expună punctul de vedere referitor la problemele încluse pe ordinea de zi. În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri cu privire  la anulărea prerogativelor delegației Federației Ruse și situația privind persoanele dispărute în conflictul din Ucraina. Pe ordinea de zi a sesiunii de vară a APCE mai figurează dezbateri privind alegerile parlamentare din Turcia, funcționarea instituțiilor democratice în Azerbaidjan, aplicarea Rezoluției APCE nr. 1941 (2013) de către Ungaria, prevenirea neorasismului etc. APCE va adopta recomandări și rezoluții pe marginea acestor subiecte.    

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă