PSRM

02 noiembrie 2015

Socialiştii vor sesiza Curtea Europeană cu privire la încălcările din timpul alegerilor şi situaţia cu poliţa medicală obligatorie

În timpul cel mai apropiat, Partidul Socialiştilor va sesiza Curtea Europeană pentru Drepturile Omului referitor la două subiecte de importanţă majoră. Declaraţia în cauză a fost făcută, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de preşedintele formaţiunii, Igor Dodon.

Prima problemă ţine de deschiderea unui număr insuficient de secţii de votare în afara ţării, în cadrul alegerilor parlamentare din anul 2014. Potrivit liderului PSRM, din această cauză peste 500 mii de cetăţeni moldoveni, aflaţi peste hotarele ţării, nu au putut să-şi exprime votul. La momentul actual, PSRM are mai multe adresări la acest subiect din partea a peste 800 de alegători. Partidul Socialiştilor a sesizat în această privinţă instanţele de resort ale statului, dar acestea nu au contribuit la restabilirea adevărului, fapt pentru care PSRM se va adresa la CEDO.

Potrivit lui Dodon, avînd în vedere faptul că, în curînd, în Moldova vor avea loc alegeri anticipate, este necesar să se facă tot posibilul pentru a nu admite fărădelegile din anul trecut.

A doua problemă ţine de asigurarea medicală. Legislaţia în vigoare îi obligă pe toţi cetăţenii ţării să cumpere poliţa de asigurare medicală obligatorie, inclusiv pe şomeri. Socialiştii se opun categoric abordării respective, considerînd prevederea legală în cauză ca fiind anticonstituţională. Dat fiind faptul că, anterior, Curtea Constituţională a respins sesizarea Partidului Socialiştilor pe problema dată, PSRM intenţionează să apere drepturile cetăţenilor la Curtea Europeană pentru Drepturilor Omului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă