PSRM

06 mai 2020

Socialiștii vor cere recuzarea judecătorului CC Nicolae Roșca la examinarea acordului cu Federația Rusă

Socialiștii cer recuzarea judecătorului Curții Constituționale, Nicolae Roșca, de la ședința din 7 mai. În cadrul acestei ședinței va fui examinat creditul rusesc în valoare de 200 mln de euro.

“Am hotărît mîine, la ședința Plenului CCM să depun o cerere de recuzare a judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca.

Domnul Roșca în 2016 a fost ales în calitate de membru al Biroului Permanent Național al PAS. Domnul Roșca pe perioada activității sale anterioare a pledat în calitate de avocat al Maiei Sandu. A fost candidat la alegerile parlamentare din 2019 al Blocului ACUM pe cota PAS. În asemenea circumstanțe , subiectivismul și atașamentul moral al judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca față de autorul sesizării Sergiu Litvinenco devine indubitabil în condițiile descrise mai sus. În procesul judecării cauzelor, judecătorul trebuie să examineze cauzele în condiții care exclud orice influență din afară asupra lui.

În această ordine de idei unica soluție să avem un proces imparțial și echitabil este recuzarea judecătorului Nicolae Roșca sau abținerea dînsului de la judecarea sesizării depuse de deputatul Sergiu Litvinenco”, a scris socialistul Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că după ce acordul cu Federația Rusă a fost ratificat, deputații PRO Moldova, PAS și PPDA au sesizat Înalta Curte privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului. Atunci magistrații CC au suspendat documentul, iar decizia finală va fi pronunțată joi, pe 7 mai.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă