PSRM

08 iunie 2016

Socialiştii susţin că Ghimpu va vota bugetul numai în cazul în care va fi aprobată Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău

Astăzi, liderul fracţiunii socialiştilor în CMC, Ion Ceban, consilierii municipali din partea PSRM, Maxim Lebedinschi şi Iurie Vitneanschi, deputatul în Parlamentul RM din partea socialiştilor, Vasile Bolea şi conducătorul aripii de tineret a PSRM „Garda Tînără” Victor Poleacov, au susţinut un briefing în cadrul căreia au anunţat că deţin informaţii precum că la următoarea şedinţă a Parlamentului urmează să fie aprobată în lectura a doua Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău.

TPA_4553Ion Ceban a declarat că M. Ghimpu s-a pus în genunchi la Plahotniuc a bocit, a strigat şi a spus că iese din Coaliţia de guvernare şi nu va vota bugetul şi politica fiscală dacă nu va fi adoptată cît mai urgent Legea cu privire la statului municipiului Chişinău.

Este vorba de legitimizarea totală a haosului pe care îl înfăptuieşte Dorin Chirtoacă în Primăria municipiului Chişinău. Schemele de corupţie şi multe alte acţiuni pe care le-a desfăşurat CMC, au pus în pericol total autoritatea lui Chirtoacă şi a multor altora. Graba cu care se încearcă a aproba această lege fără discuţii, Comisia administraţiei publice locală, care în present are 15 membri,  a fost modificată doar pentru a aproba această lege.” a declarat Ceban.

Ceban susţine că deţine informaţii neoficiale potrivit cărora respectivul proiect de lege, va fi adoptat probabil mîine în Parlament.

La rîndul său, consilierul municipal din partea PSRM, Maxim Lebedinschi, a menţionat că Legea are menirea să restricţioneze atribuţiile Consiliului Municipal la propriile iniţiative şi să impună iniţiativele primarului general, ca exemplu, numirile ilegale în funcţie a şefilor de direcţii sau deciziile samavolnice privind deplasările anumitor funcţionari de la Primărie.

Prin această lege se încearcă a acoperi toate fărădelegile pe care Chirtoacă le-a comis în ultimii 8 ani de zile”, a menţionat Lebedinschi.

TPA_4638Consilierul municipal din partea PSRM, Iurie Vitneanschi, a subliniat că această lege are un caracter politic şi nu urmăreşte drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii orăşenilor. În acelaşi timp, deputatul-socialist, Vasile Bolea, a menţionat că această lege nu trebuia adoptată nici în prima lectură, deoarece contravine tuturor normelor bunului simţ.

“Primarul general are şi aşa suficiente împuterniciri, totuşi el nu consideră necesar a le folosi conform legislaţiei”, a spus Bolea, specificînd că socialiştii se vor opune tentativei de includere a proiectului în agenda de lucru la şedinţa comisiei de profil, care va avea loc astăzi.

În final, Ion Ceban a reiterat faptul că adoptarea acestei legi îi este necesară lui Dorin Chirtoacă pentru ca nimeni să nu ştie ce face el împreună cu Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei Transport Public a Primăriei ,  “unchiul Mihai” şi alţii.

Ţin să vă mai repet că avem informaţii sigure că Ghimpu a stat în genunchi şi a solicitat acest lucru. Dînsul, ca un fumător înrăit, ţinînd cont de faptul că, recent, a intrat în vigoare noua lege, este gata să vină oriunde pentru a-i fuma ţigara lui Plahotniuc atîta cît va fi nevoie, numai ca să accepte ceea ce cere”, a conchis Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă