PSRM

19 septembrie 2017

Socialiștii solicită verificarea proiectului de construcție de pe strada Alba Iulia

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Liberal au prezentat Consiliului Municipal Chișinău, pe 19 septembrie, proiectul conform căruia pe terenul de pe str. Alba Iulia 200/2, se planifică reconstruirea stadionului sportiv al Liceului internat pe baza parteneriatului public-privat

Șeful fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a solicitat la ședința Consiliului municipal ca „Centrul Național Anticorupție (CNA) să verifice proiectul și să concluzioneze dacă există riscuri de corupție, dacă într-un final pe acest teren nu va fi construit încă o clădire cu mai multe etaje. Insist asupra expertizei CNA și asupra audierilor publice „.

Socialistul a solicitat, de asemenea, liberalilor să vină cu cel puțin un exemplu în ultimii 10 ani, când stadionul a fost într-adevăr reconstruit, și nu a fost dat pentru construcția unei clădiri cu mai multe etaje.

„Vrem să vedem rezultatele verificărilor CNA și dorim să știm dacă cele două licee vor rămâne, dacă nu vor dispărea mai târziu, dacă nu va apărea un oarecare Iurie Dîrda (membru al Partidului Liberal) care va construi. În ultimii ani, au dispărut zeci de stadioane, școli sportive, au dispărut centre, în schimb nu a apărut nimic nou. Dacă în termen de două săptămâni avem răspunsuri, fracțiunea noastră va insista să includă proiectul pe ordinea de zi și va vota”, a menționat socialistul.

Consilierul socialist, Alexandr Odințov a dat ca exemplu un teren de pe str. Andrei Doga 32/2, unde, potrivit documentelor, trebuia să fie construit un complex sportiv, dar ca rezultat, proiectul a fost modificat pentru construirea unei clădiri cu mai multe etaje. Această încălcare a devenit cunoscută ca urmare a unui control efectuat de CNA. Pe baza acestui exemplu, el a cerut verificarea CNA în cazul terenului de pe Alba Iulia 200/2.

Liberalii au promis socialiștilor că dacă proiectul va fi votat, acesta va fi semnat de vice-primarul Nistor Grozavu numai după prezentarea rezultatelor inspecțiilor CNA.

Toate fracțiunile au votat pentru proiectul respectiv, cu excepția socialiștilor. Proiectul a primit doar 22 de voturi și nu a fost aprobat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă