PSRM

05 aprilie 2017

Socialiștii solicită convocarea ședinței extraordinare a Consiliului municipal Chișinău

Astăzi, 5 aprilie, consilierii municipali din fracțiunea Partidului Socialiștilor au declarat în cadrul conferinței de presă că s-au adresat către Primarul General de Chișinău, Dorin Chirtoacă cu solicitarea de a convoca ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău, pe data de 12 aprilie 2017.

Un singur subiect pe ordinea de zi – aprobarea proiectului Bugetului municipal pentru 2017, inclusiv aprobarea taxelor locale.

Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban a declarat că proiectul Bugetului municipal pentru acest an încă nu este pregătit pentru lectura a doua. Potrivit lui, acest lucru se întâmplă din cauza incompetențelor și prevalarea intereselor proprii ale conducerii Primăriei.

Ion Ceban a menționat că motivul întârzierii aprobării Bugetului municipal este intenția lui Dorin Chirtoacă și a asociaților săi de a organiza achiziții publice în favoarea companiilor afiliate conducerii primăriei.

Consilierul a subliniat că , 1) fracțiunea PSRM are pregătite propuneri clare referitoare la proiectul Bugetului municipal, 2) socialiștii nu votează orbește pentru proiectele de corupție, 3) PSRM susține doar acele soluții care servesc  interesele chișinăuienilor.