PSRM

10 noiembrie 2022

Socialiștii solicită audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu privire la reorganizarea Î.S. ”Poșta Moldovei”

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, a solicitat în plenul Parlamentului audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița în legătură cu intenția de reorganizare a întreprinderii de stat ”Poșta Moldovei”. În opinia lui Batrîncea, se dorește transformarea întreprinderii de stat în societate pe acțiuni, proces care s-a soldat deja cu închiderea oficiilor poștale și eliberarea angajaților din raionul Soroca.

Potrivit lui Batrîncea, acest proces se derulează și în alte raioane ale țării și se poate solda cu privatizarea patrimoniului întreprinderii ceea ce poate fi catalogat ca o tentativă de înstrăinare a bunurilor publice prin diferite scheme.

Batrîncea a amintit că mai înainte cetățenii primeau pensii și indemnizații prin intermediul Băncii de Economii care a fost furată și distrusă. ”Astăzi aceste pensii și indemnizații sociale sunt repartizate prin intermediul ”Poșta Moldovei, care este o întreprindere strategică și trebuie protejată”.

”Transformarea întreprinderii de stat în societate pe acțiuni va permite unor persoane cu intenții criminale să pună mâna pe această întreprindere, patrimoniul căreia este evaluat la câteva miliarde de lei. Considerăm că actualul statut trebuie păstrat, iar Natalia Gavrilița trebuie audiată pentru a discuta soarta acestei întreprinderi”, a concluzionat Batrîncea.

Inițiativa a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă