PSRM

30 noiembrie 2023

Socialiștii și comuniștii au propus crearea unei comisii de anchetă pe marginea consecințelor intemperiei din data de 26 noiembrie curent

Vlad Batrîncea, vice președintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS în Parlament, a propus crearea unei comisii de anchetă a Parlamentului privind modul de gestionare a situației de forță majora ca urmare a intemperiilor din data de 26-27 noiembrie 2023 de către Comisia Situații Excepționale a Republicii Moldova și gestionarea mijloacelor Fondului Rutier pentru anul 2023.

Vlad Batrîncea a amintit că în condiții similare, în anul 2017, Igor Dodon, președintele RM, a dispus mobilizarea armatei și a tuturor structurilor de stat în sprijinul populației civile.

”Cu regret, în acest an, duminica, ministerul Apărării a felicitat cetățenii pe FB cu prilejul sosirii iernii, alte măsuri nefiind întreprinse”, a menționat Vlad Batrîncea, subliniind faptul că despre intemperie se cunoștea cu 3-4 zile înainte, dar statul nu a mobilizat resursele și tehnica necesară pentru a asigura deszăpezirea cel puțin a traseelor naționale și a evita tragediile ce s-au produs.

Totodată, deputatul socialist și-a exprimat indignarea față de faptul că organul direct responsabil peste gestionarea unor asemenea situații – Comisia pentru Situații Excepționale – nu s-a întrunit.

”Așa nu pot fi organizate treburile publice în Republica Moldova. E greu de imaginat dacă se proceda la fel în perioada guvernării anterioare”, a remarcat Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a insistat pe necesitatea creării comisiei de anchetă respective, pentru a analiza cauzele și identifica soluții și măsuri ca cetățenii din țara noastră să fie mai protejați, iar serviciile publice să acționeze mai bine și mai calitativ.

Inițiativa a fost respinsă de către majoritatea PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă