PSRM

24 august 2023

Socialiștii și comuniștii au cinstit memoria eliberatorilor Moldovei de naziști

Astăzi, cu prilejul aniversării a 79-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împreună cu ex-președinții Republicii Moldova, Vladimir Voronin și Igor Dodon, membrii și susținătorii PSRM și PCRM, au depus flori la Memorialul gloriei militare „Eternitate” și au cinstit memoria soldaților-eliberatori ai Moldovei de invadatorii naziști.

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a menționat că în această zi, 24 August 1944, trupele sovietice au finalizat victorios operațiunea Iași-Chișinău și au eliberat teritoriul RSS Moldovenești. În cei trei ani de ocupație, sute de mii de locuitori ai republicii noastre au fost nimiciți de naziști, au murit de foame și boli. Din acest motiv, atunci, în august 1944, soldații eliberatori au fost întâmpinați cu flori, zâmbete și lacrimi de bucurie.

Igor Dodon a atras atenția asupra faptului că regimul de la guvernare PAS intenționat ignoră datele sfinte ale poporului nostru, în același timp, reprezentanții guvernării participă activ la evenimente de glorificare a militarilor români, care au luptat de partea lui Hitler în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Astfel, autoritățile demonstrează natura anti-națională, criminală a guvernării lor.

„Poporul Moldovei face parte din cei care au învins în acel război teribil. Înțelegem că pentru viitorul nostru, pentru un cer senin de-asupra capului nostru au luptat oameni obișnuiți ca noi, mulți dintre care au locuit în orașele și satele noastre, pe strada noastră, în casele noastre și cele din vecinătate. Aceștia sunt strămoșii noștri și nu putem trăda memoria lor „, a subliniat Igor Dodon.

Menționăm că, în ciuda politicii anti-populare a autorităților, memoria eliberatorilor Moldovei este cinstită astăzi în toată țara. Lideri de raion, primării, consilieri, activiști ai PSRM și cetățenii obișnuiți care cunosc prețul eliberării teritoriului țării noastre, vin astăzi cu flori și cuvinte de recunoștință la monumentele soldaților-eliberatori sovietici.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă