PSRM

21 iulie 2016

Socialiştii şi-au atins scopul: Guvernul Filip va veni la raport în Parlament

Astăzi în Parlament a fost înregistrată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip, elaborată de fracţiunea PSRM. Aceasta a fost semnată de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, deputaţii din fracţiunea PLDM şi PCRM.

„Aşa cum am promis noi în luna mai ca Prim-ministrul să vină la raport în Parlament, vreau să informez onoratul plen că sub moţiunea de cenzură, care a fost pregătită de fracţiunea socialiştilor la moment sînt 34 de semnături. Mulţumesc colegilor că au acceptat înaintarea acesteia şi aşteptăm Guvernul săptămîna viitoare la raport”

, a spus liderul PSRM în cadrul şedinţei plenare a legislativului.

Igor Dodon a îndemnat deputaţii să voteze săptămîna viitoare pentru moţiune, astfel încît Guvernul Filip să plece iar împreună cu el toată guvernarea coruptă și ineficientă şi să „mergem la alegeri parlamentare anticipate”.

Amintim că socialiştii au încercat în luna mai curent să înainteze o moţiune de cenzură contra Guvernului Filip, iniţiativă care iniţial a fost susţinută de către fracţiunea PLDM şi PCRM, dar mai tîrziu aceştia s-au răzgîndit. Acest lucru i-a motivat pe socialişti să depună moţiuni simple împotriva fiecărui ministru în parte, ceea ce s-a şi făcut în săptămînile anterioare. Astfel fracţiunea PSRM a înregistrat pînă acum moţiuni simple contra Corinei Fusu, Ministru al Educaţiei, Anatol Şalaru, Ministru al Apărării, Octavian Armaşu, Ministrul Finanţelor, a Ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, Ministrului Protecţiei Sociale, Stela Grigoraş, ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari dar şi a viceprim-ministrului, Gheorghe Brega.  

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă