PSRM

07 februarie 2018

Socialiștii propun introducerea unui program de creditare ipotecară

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău propune implementarea Programului de Împrumuturi Ipotecare, în loc să cumpere 20 de apartamente cu 10 milioane de lei în cadrul programului de locuințe sociale.

„Am efectuat calcule și am constatat că, cu suma de 10 milioane de lei nu va fi posibil să cumpărați 20 de apartamente. Este mai bine ca acești bani sa fie cheltuiți pe credit ipotecar”, consideră consilierul municipal al fracțiunii PSRM, Alexandru Odințov.

„Ni s-a comunicat, că sunt 15 mii de persoane care stau în rînd pentru o locuință socială, dar se planifică achiziționarea a 20 de apartamente. Cîți ani trebuie să treacă pentru a cumpăra tuturor apartamente? Solicit ca la următoarea ședință a Consiliului Municipal să fie prezentată informația cu privire la executarea hotărârilor judecătorești privind acordarea de apartamente și mijloace bănești, or, cunoaștem despre decizia lui Dorin Chirtoacă privind alocarea a 60 de milioane de lei pentru achiziționarea apartamentelor „, a declarat consilierul municipal.

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în CMC, Ion Ceban a sugerat ca „să fie preluată practica țărilor străine, unde, în blocurile noi construite, 1-2 apartamente sunt transferate municipalității. Există și programe ipotecare. Propun să revenim la programul de locuințe pentru tinerii specialiști și în 27 februarie să organizăm audieri asupra acestei probleme. De asemenea, este necesar să se ia în considerare o variantă a cooperării cu agenții economici.” Consilierul PSRM Dinari Cojocaru a sugerat ca procesul de cumpărare a apartamentelor să nu fie grăbit și pe baza practicii internaționale să fie soluționată problema locuințelor sociale. Șeful direcției financiare, Eugenia Ciumac a declarat, că este de acord cu propunerile socialiștilor, dar insistă totuși asupra achiziționării a 20 de apartamente.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă