PSRM

27 iulie 2022

Socialiștii propun interzicerea arestării și înstrăinării proprietății pensionarilor pentru datorii

Deputatul socialist, Alexandr Nesterovschi a prezentat la briefingul de astăzi două inițiative legislative care au fost elaborate în urma discuțiilor cu cetățenii țării. Deputatul a spus că astăzi inițiativele au fost deja înregistrate în Parlament.

Prezentând primul proiect de lege, Alexandr Nesterovschi a menționat că doar într-un an de zile, guvernul „oamenilor buni” a aruncat populația în sărăcie și disperare: „astăzi oamenii nici nu-și pot permite să plătească facturile pentru serviciile comunale.”

Proiectul de lege prevede interzicerea arestării și înstrăinării proprietății pensionarilor pentru datorii, precum și calcularea penalităților neargumentate. Este vorba despre marea majoritate a pensionarilor cu un singur loc de reședință și un singur loc de trai.

Astfel, datoriile pensionarilor pentru serviciile comunale vor fi calculate, dar fără penalități. De asemenea, nu va putea fi confiscată proprietatea, în cazul dat spațiul locativ.

A doua inițiativă se referă la necesitatea de a oferi cel puțin două locuri reprezentanților autorităților locale în consiliile de administrare ale întreprinderilor cu o cotă de stat de cel puțin 50%, întreprinderi aflate în regiuni.

„Cred că este foarte important ca locuitorii de la fața locului, administrația locală să participe în procesul de gestionare a unor asemenea întreprinderi”, a subliniat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă