PSRM

06 octombrie 2021

Socialiștii propun ca statul să compenseze diferența de tarif la gazul natural pentru consumul de până la 100 de metri cubi

Socialiștii propun ca statul să compenseze creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că proiectul de lege a fost elaborat și acesta prevede ca guvernul să achite diferența de tarif pentru consumul de până la 100 de metri cubi de gaze pe lună.

Deputatul a declarat că aceste cheltuieli nu sunt mari pentru stat și și-a exprimat speranța că inițiativa va fi susținută și de majoritatea PAS din Parlament.

”În aceste condiții, când inevitabil va fi creșterea de tarife, am propus săptămâna trecută, urgent, și noi am elaborat un proiect de lege de compensare a creșterii tarifelor, în primul rând pentru populație, la toți, trebuie compensat un volum minim, eu am propus 100 de metri cubi, iar diferența să fie achitată de către stat. Nu sunt bani mari. Noi am calculat. Ei pot să-și permită acest lucru. 25-30 de milioane de dolari, cum se laudă că europenii și americanii îi susțin, lasă să ia și să ajute oamenii în perioada rece a anului. Este unica soluție și trebuie făcută urgent. Noi socialiștii am elaborat proiectul și suntem gata să-l dăm lor să-l vadă, să-l votăm împreună și să mergem înainte”, a spus Dodon.

Din 01 octombrie, prețul la gazul natural importat de Moldova a crescut până la 790 de dolari. Autoritățile deja au anunțat că în următoarea perioadă tariful la gaz pentru consumatorii finali va fi majorat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă