PSRM

11 martie 2021

Socialiștii propun ca în acest an indexarea pensiilor să fie de peste 7%

Socialiștii propun modificarea modalității de indexare a pensiilor și altor prestații sociale, care va duce la creșterea coeficientului de indexare. Potrivit proiectului de lege prezentat de deputații PSRM, indexarea tuturor pensiilor și prestațiilor sociale va fi de 7 procente anual. Inițiativa legislativă urmează să fie înregistrat astăzi în Parlament.

PSRM păstrează indexarea de două ori pe an a pensiilor și prestațiilor sociale: la 01 aprilie și 01 octombrie. În aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Coeficientul de indexare se va stabili de Guvern.

”În baza calculelor pe care le-am făcut propunem indexarea pensiilor și altor prestații sociale, începând cu 01 aprilie, cu 3,89%. Păstrăm și indexarea pensiilor la data de 01 octombrie. Conform prognozelor, indexarea va fi de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7% anual”, a spus deputatul PSRM, Alla Darovannaia.

De indexarea pensiilor și prestațiilor sociale vor beneficia 730 de mii de persoane. Banii au fost identificați în bugetul de stat. În total, în acest an, pentru indexare sunt preconizate 702 milioane de lei, dintre care 400 de milioane de lei – la 01 aprilie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă