PSRM

18 ianuarie 2021

Socialiștii o acuză pe Maia Sandu de tentativa de uzurpare a puterii în stat

Dacă președintele Republicii Moldova și complicii săi vor abuza în continuare norma constituțională și vor face aceste jocuri, noi ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate acțiunile constituționale împotriva șefului statului și toate acțiunile legale, inclusiv proteste în masă, față de uzurpatorii puterii de stat. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, după ședința Comitetului Executiv al formațiunii.

”Există tot mai multe tentative, tot mai evidente, de uzurpare a puterii de stat din partea președintelui țării. Toate aceste acțiuni confuze ale Maiei Sandu vor duce la efecte negative pentru cetățeni. (…) Președintele, dacă continuă cu aceste chestii, aceasta este uzurparea puterii de stat în Republica Moldova. Sunt ferm convins că în fața Președinției, eu, împreună cu colegii mei și zeci de mii de oameni, vom fi la proteste, în caz dacă președintele în continuare încalcă Constituția țării”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a menționat că unica soluție pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate este înaintarea de către președintele Maia Sandu a unui candidat la funcția de premier și nevotarea acestuia.
Igor Dodon a mai remarcat că prin răspunsul său la sesizarea PAS cu privire la autodizolvarea Parlamentului, astăzi Curtea Constituțională ”i-a dat peste nas” Maiei Sandu. Președintele PSRM a invitat forțele de dreapta să lase ”jocurile cu Curtea Constituțională” pe care le-a invitat la dialog pentru a elabora o foaie de parcurs cum să se ajungă la anticipate. Dodon a declarat că din cele două soluții prevăzute de Constituție pentru declanșarea anticipatelor, PSRM pledează pentru nealegerea Guvernului.

”Suntem categoric împotrivă ca Parlamentul să nu funcționeze 90 de zile. Suntem în plină pandemie, criză economică. Parlamentul trebuie să aprobe legi. Varianta a doua pe care unii o gândesc, să și-o scoată această aberație din cap. Avem mai multe proiecte de lege pe care cetățenii le așteaptă și noi le vom pune la vot și vom participa la ședințele Parlamentului”, a spus Dodon.

PSRM i-a cerut președintelui Maia Sandu desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru până pe data de 01 februarie, când începe sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă