PSRM

29 iunie 2015

Socialiştii nu recunosc rezultatele alegerilor din municipiul Chişinău şi le vor contesta în instanţă

Candidatul partidului Socialiştilor pentru funcţia de primar al Chişinăului, Zinaida Greceanîi şi preşedintele PSRM, Igor Dodon au mulţumit alegătorilor pentru încrederea acordată. În acelaşi timp, cei doi au subliniat faptul că observatorii partidului au depistat mai multe încălcări în procesul electoral în legătură cu care rezultatele votării în unele circumscripţii electorale din municipiul Chişinău vor fi contestate.

Zinaida Greceanîii a mulţumit cetăţenilor pentru încrederea acordată şi a făcut apel să nu-şi piardă încrederea, dîndu-le asigurări că toate promisiunile făcute de PSRM în timpul campaniei electorale vor fi îndeplinite.

În acelaşi timp, preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon a mulţumit cetăţenilor pentru susţinerea acordată candidaţilor PSRM în toată republica. Dodon a menţionat că formaţiunea sa a acumulat 17 la sută din voturile populaţiei din ţară, ceea ce în condiţiile lipsei resurselor administrative şi a resurselor  mediatice, este un rezultat bun. “Le mulţumesc tuturor celor care ne-au împărtăşit şi susţinut ideile. Vă promit că nu vă vom dezamăgi şi vom lupta pentru interesele voastre în fiecare sat, raion, oraş”, a spus Dodon.

Liderul PSRM le-a mulţumit, deasemenea, şi locuitorilor Chişinăului care au votat pentru Zinaida Greceanîi. Potrivit lui Dodon, socialiştii nu reconosc rezultatele acestor alegeri şi vor depune zeci şi sute de contestări care vor demonstra încăcările comise în procesul de votare, atît pentru consiliul municipal Chişinău, cît şi pentru funcţia de primar general. “Rîia liberală se bucură prea devreme. Noi nu recunoaștem aceste alegeri. Au fost prea multe nereguli. La ASEM au fost scoase buletine de vot. La Băcioi s-au găsit ștampile. Avem dovezi suficiente de încălcări pentru a anula rezultatul alegerilor. Mîine la prima oră vor fi sistematizate rezultatele și vor fi depuse contestări”, a afirmat Dodon.

Totodată, președintele PSRM a avut un mesaj și pentru liberalul Dorin Chirtoacă. „Vreau să-i transmit maidanezului de la Colonița: Serviți șampanie astăzi, cât mai sunt bulbuci în ea. Vom vedea ce va fi mâine. Noi vom lupta împotriva maidanezilor, unioniștilor și oligarhilor”, a punctat liderul PSRM.

Preşedintele PSRM a mai spus că rezultatele alegerilor locale au demostrat că principala forţă politică de opoziţie din ţară este PSRM. “Acest lucru s-a întîmplat în pofida faptului că împotriva noastră au făcut front comun cu liberalii atît Plahotniuc, cît şi Filat cu Voronin. Şi cu ce v-aţi ales,“eroilor”? Că aţi reuşit să falsificaţi rezutatele alegerilor? Vă promit că acest “eroism” are să vă iasă pe ochi”, a conchis Dodon.

 Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă