PSRM

05 ianuarie 2016

Socialiştii nu au admis alegerea unui alt guvern antisocial

După cum au declarat, deputaţii Partidului Socialiştilor nu au participat la şedinţa Parlamentului RM cu privire la alegerea Guvernului Ion Sturza. 

Deputații socialiști în Parlamentul RM, alături de zeci de membri şi adepţi ai PSRM,au organizat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, declarînd că alegerea Guvernului Sturza sau al oricărui alt guvern condus de oligarhi este inadmisibilă şi că unica soluţie pentru depăşirea situaţiei creată în Moldova sînt alegerile parlamentare anticipate.

20160104-IMG_9162„Fracţiunea socialiştilor a luat o decizie categorică – noi nu avem ce face în acest Parlament. Acest Parlament este unul incompetent, incapabil să soluţioneze problemele ţării. În acest Parlament noi nu vom putea obţine adevărul, nu vom cunoaşte soarta miliardelor furate. Datorită acestui Parlament, hoţii nu vor sta la închisoare. De aceea am hotărît să nu participăm la înscenarea întitulată „Alegerea Guvernului Sturza”. Acest cabinet de miniştri, practic, nu are cetăţeni ai ţării, el fiind asamblat peste hotare. În spatele acestui guvern stau unioniştii şi oligarhii. Din această cauză, împreună cu cetăţenii vom insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat deputatul partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.

Batrîncea a mai menţionat că cetăţenii îşi aduc aminte de personalitatea lui Sturza. „Dînsul este „naşul” privatizatorului şi hoţului Filat, care, astăzi se află sub urmărire penală. Şi Sturza ar trebui să-l urmeze pe Filat”, a adăugat el.

Vestea despre lipsa, în Parlament, a cvorumului necesar pentru desfăşurarea şedinţei, şi eşecul primei încercări de alegere a cabinetului de miniştri au fost întîmpinate cu aplauze de către protestatari.

„Datorită poziţiei noastre, şedinţa Parlamentului nu a avut loc. Sîntem pe calea cea corectă. Am mai făcut un pas spre alegerile parlamentare anticipate, spre înlăturarea acestei guvernări infame. Datorită nouă, ei nu au reuşit să investească un guvern impus de statul vecin, România. Nu-l vom accepta nici pe Sturza, nici pe Plahotniuc, nici pe un oarecare alt reprezentant al acestei guvernări – doar alegeri anticipate!”, a spus în final Batrîncea.

Menţionăm că, anterior, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că deputaţii din formaţiunea pe care o conduce nu vor participa la nicio şedinţă a Guvernului RM, care va avea drept obiectiv alegerea Guvernului. Excepţie va constitui doar şedinţa la care vor fi luate hotărîrile cu privire la dizolvarea Parlamentului şi declararea datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă