PSRM

14 martie 2016

Socialiştii luptă cu minciuna şi incompetenţa care domneşte în Primăria mun. Chişinău

Astăzi, liderul fracţiunii socialiştilor în CMC, Ion Ceban, consilierii municipali din partea PSRM, Gaik Vartanean şi Alexandr Comarov au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au  dezminţit mai multe afirmaţii ale primarului general ce ţin de benzinării, viaduct, construcţia locurilor de parcare, au scos la iveală problema necunoaşterii de către primar a politicii bugetar-fiscale şi au vorbit despre moratoriul asupra construcţiilor neautorizate care este încălcat tot de apropiaţii Partidului Liberal.

Ion Ceban a declarat că primarul general al capitalei face în continuare show, în loc să se ocupe de soluţionarea problemelor capitalei: „Chirtoacă face numai show, circ şi tentative de a duce în eroare lumea. El povesteşte că se lucrează, că sînt încasări la buget, numai nu spune despre problemele din municipiul Chişinău, or ele sunt cu adevărat multe”.

Ceban a comunicat că în această sîmbătă şi duminică consilierii municipali s-au aflat în teritoriu şi au depistat că benzinăriile se construiesc în pofida moratoriului impus de Consiliul municipal Chişinău asupra construcţiilor neautorizate. Potrivit lui compania „Bemol” a lucrat la benzinăria din zona circului, compania „X-Petrol” a lucrat pe Calea Ieşilor şi la benzinăria din parcul Alunelul, pe viaduct se construieşte deja a şasea benzinărie şi cazuri de acest gen sunt zeci, iar de vină se face Primăria care eliberează autorizaţii.

O altă problemă pe care primarul o cunoaşte de mulţi ani de zile este starea dezastruoasă a viaductului din capitală. ”Dacă nu se intervine cît mai urgent posibil, va fi un pericol foarte mare pentru acei care circulă în această zonă, iar primarul se face că plouă”.

TPA_2503În altă ordine de idei consilierii socialişti l-au acuzat pe Dorin Chirtoacă de neglijenţă şi interese ascunse la aprobarea proiectelor de construcţie a drumurilor.”Abea acum Chirtoacă vorbeşte despre necesitatea construcţiei locurilor de parcare pe str. Alecsandri. Strada Alecsandri se repară de cîţiva ani din bani luaţi cu împrumut, sume enorme de bani, iar acest flăcau vrea să ne convingă acum că pe acest segment de drum trebuie amenajate parcări. Dle primar, aceste lucruri se fac la fază de proiect, or se doreşte majorarea sumelor alocate pentru acest proiect?”.

În alt context Ion Ceban şi-a exprimat indignarea vizavi de faptul că primarul în cadrul şedinţei operative a dat dovadă că după 9 ani de aflare în funcţia de primar idee nu are ce este politica bugetar-fiscală, raporturi financiare şi finanţe publice.

De asemenea, consilierii au precizat că după raportul Curţii de Conturi din anul 2012, unde au fost constatate pagube de sute de milioane de lei la primăria mun Chişinău, pînă în prezent nimic nu a fost reparat şi nimic nu s-a schimbat.

Vorbind despre situaţia în jurul cazului “La soacra” socialiştii l-au învinuit pe Chirtoacă că în loc să resolve problemele celor ce au pătimit, acesta este preocupat de restabilirea în funcţie a lui Oleg Poiată, pretorul sectorului Centru şi a lui Igor Gamreţchi, şeful direcţiei transport al Primăriei Chişinău, care au fost eliberaţi din funcţie de CMC în legătură cu tragedia produsă. Astfel Chirtoacă a transmis un demers către oficiul teritorial al Cancelariei de Stat cu rugămintea de a anula decizia respectivă a CMC.

În finalul conferinţei de presă socialiştii au anunţat despre lansarea unor practici noi în activitatea comisiilor municipale şi pentru prima dată, începînd cu ziua de mîine, şedinţele comisiilor municipale vor fi transmise on-line, la ele vor participa cetăţenii, agenţi economici care se vor putea expune pe marginea chestiunilor care îi privesc.

„Fracţiunea socialiştilor din CMC va lupta în continuare ca activitatea primăriei să fie transparentă, iar în capul mesei să stea legea”, a concluzionat Ceban.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă