PSRM

18 mai 2015

Socialiştii lansează Campania Naţională: Moldova fără oligarhi, Moldova fără unionişti!

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a criticat dur acţiunile unioniştilor din Moldova, menţionînd că socialiştii vor demara o campanile naţională “Moldova fără oligarhi, Moldova fără unionişti!” în cadrul căreia le vor aminti moldovenilor despre ororile pe care le înfăptuiau jandarmii români în satele moldoveneşti în perioada 1918-1941 şi vor colecta semnături pentru interzicerea prin lege a organizaţiilor unioniste din Republica Moldova.

În cadrul conferinţei de presă, Igor Dodon a menţionat următoarele: “Marşul unionist din 16 mai, din centrul Chişinăului, a confirmat toate temerile şi avertizările noastre din ultimii ani – Republica Moldova este săpată chiar din temelie, cu suportul propriilor guvernanţi, iar scopul final este anexarea ţării la România. Situaţia din ţară este în mod intenţionat tensionată, iar scenariile deja sunt demult puse la punct.

Trebuie să privim lucrurile mai larg, geostrategic, ca să înţelegem ce se întîmplă. Oligarhii de la putere sunt gata să cedeze ţara României, în cadrul unei înţelegeri pe axa Washington – Bucureşti – Chişinău.

Interesul Washingtonului – să aducă trupele NATO pe Nistru şi să întărească aliatul nr 1 în regiune – România. Interesul Bucureştiului – să obţină teritoriile şi populaţia românizată a Republicii Moldova, pentru ca România să-şi satisfacă ambiţiile expansioniste şi să devină mai influentă pe continent. Interesul oligarhilor de la Chişinău – să nu le fie închise conturile din Occident, să nu fie eliminaţi prin Maidan de Chişinău şi să nu fie închişi la puşcărie acum sau peste cîţiva ani. Pentru oligarhii din Chişinău, e mai de preferat Unirea cu România decât puşcăria. Şi ei au ales Unirea.

Din 2009 încoace, Republica Moldova este metodic subminată identitar, economic şi politic. S-au creat toate condiţiile ca cetăţenii să se dezamăgească de această ţară. Pe acest fundal psihologic, este mai uşor de promovat ideile unioniste, e mai uşor să manipulezi cu dorinţele oamenilor. Marşul din 16 mai a arătat că unioniştii se simt mai siguri ca niciodată. Ei au libertatea de a acţiona. Blocarea vamei, din seara zilei de 17 mai, un gest fără precedent, a arătat că unioniştii sunt gata de acţiuni concrete de sfidare a autorităţii statului moldovenesc.

De aceea, Partidul Socialiştilor lansează astăzi Campania Naţională ”Fără Oligarhi, Fără Unionişti”. Noi ne-am convins definitiv că atât oligarhii, cât şi unioniştii constituie un pericol foarte serios pentru statalitatea ţării noastre şi pentru securitatea cetăţenilor.

Această campanie este dedicată salvării Republicii Moldova de năpasta oligarhică şi unionistă. Dacă nu acţionăm acum, peste cîţiva ani va fi prea tîrziu. În cadrul campaniei vom colecta de la cetăţeni semnături pentru interzicerea prin lege a organizaţiilor unioniste din Republica Moldova.

Pe de altă parte, Partidul Socialiştilor a înregistrat un proiect de lege privind declararea în afara legii a tuturor organizaţiilor, partidelor politice, care se pronunţă pentru răsturnarea sistemului de stat al țării. Insistăm ca această chestiune să fie inclusă cît mai urgent în agenda de lucru a Parlamentului RM. Unica posibilitate de a păstra Moldova pentru copiii şi nepoţii noştri este înlăturarea oligarhilor şi unioniştilor de la putere.

Noi cu toţii trebuie să demonstrăm că Iubim Moldova, nu doar prin vorbe şi declaraţii, dar şi prin acţiuni şi fapte”, a concluzionat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă