PSRM

02 iulie 2014

Socialiştii l-au comemorat pe Ştefan cel Mare şi Sfînt

Astăzi, cu prilejul împlinirii a 510 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Ştefan cel Mare, Igor Dodon, liderul PSRM împreună cu mai mulţi membri de partid au depus flori la monumentul Marelui Voievod.

 “Acum 510 ani a trecut în cele veşnice cel mai mare erou al poporului moldovenesc – domnitorul Ştefan cel Mare. Pentru mine Ştefan cel Mare este personalitatea, care a transmis moldovenilor acest pămînt şi a poruncit să-l păstrăm cu sfinţenie”, a spus Igor Dodon.

 Liderul socialiştilor şi-a exprimat regretul că în această zi simbolică pentru neamul nostru Parlamentul a ratificat Acordul de Asociere cu UE. “Cred că involuntar Leancă şi echipa sa conştientizează că este o zi de doliu pentru RM, inclusiv în legătură cu ratificarea Acordului”

Tot astăzi socialiştii au vizitat Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău, unde au cinstit memoria lui Ştefan cel Mare şi Sfînt.

 

Ștefan cel Mare a fost Domn al Moldovei între anii 1457 și 1504. A domnit 47 de ani. În timpul său, a purtat 48 de războaie şi a obţinut 44 de victorii. A luptat împotriva mai multor vecini, cum ar fi Imperiul Otoman, Regatul Poloniei și Regatul Ungariei. Biserici și mănăstiri construite în timpul domniei sale sunt astăzi pe lista locurilor din patrimoniul mondial.

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă