PSRM

02 iulie 2017

Socialiștii l-au comemorat pe Domnitorul Ștefan cel Mare

Astăzi, 2 iulie, deputații, consilierii municipali, activiștii partidului Socialiștilor și “ Gărzii Tinere”, conduși de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, în memoria a 513 ani de la trecerea în neființă a domnitorului.

Tot astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și-a prezentat inițiativa privind declararea anului 2018 drept Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

“Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei între 1457 şi 1504, a fost una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc.  El a fost cel care a luptat aprig pentru statalitatea Moldovei, s-a opus vehement tutror provocărilor cu caracter intern și extern, care erau îndreptate împotriva poporului și a statului moldovenesc. A fost un mare apărător al creştinătăţii. Prin chipul lui Ştefan cel Mare, poporul nostru a obținut recunoaştere şi respect.

Moldova are trecut glorios, are și viitor demn”, a declarat Igor Dodon.

Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. El este considerat o personalitate marcantă a istoriei, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar. Aceste calități i-au permis să treacă cu bine peste momentele de criză majoră, generate fie de intervențiile militare ale statelor vecine fie de încercări, din interior sau sprijinite din exteriorul țării, de îndepărtare a sa de la domnie. În timpul domniei sale Moldova atinge apogeul dezvoltării sale statale, cunoscând o perioadă îndelungată de stabilitate internă, prosperitate economică și liniște socială.

Ștefan cel Mare a decedat pe data de 2 iulie 1504 și a fost înmormântat la mănăstirea construită tot de el, Putna, care astăzi se află în România.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă