PSRM

05 februarie 2018

Socialiștii intenționează să implementeze proiecte privind amenajarea curților din Chișinău

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliul municipal Chișinău intenționează să implementeze proiecte privind amenajarea curților, instalarea terenurilor de joacă și sportive, construcția complexelor sportive.

„1281 de propuneri privind bugetul pentru anul 2018 au venit din partea consilierilor. Printre propuneri se numără programele municipale: instalarea terenurilor sportive și de joacă pentru copii, amenajarea cantinelor, trotuarelor, reabilitarea infrastructurii sportive la nivel de Chișinău „, a spus șeful fracțiunii PSRM, Ion Ceban.

Potrivit lui, „Comisia locativ-comunală a primit cererile din partea oamenilor și, de asemenea, au fost transmise mesaje pe site-ul www.decide.md.  Au fost înregistrate 258 de adrese unde este necesară instalarea de terenuri de sport sau de joacă, soluționarea problemei privind iluminatul. Toate adresele vor fi transmise municipalității pentru a organiza licitații, iar din martie să înceapă lucrul”.

„În curți vor fi instalate 100 de terenuri de joacă, 100 de terenuri sportive. Sportul ar trebui să fie o prioritate la nivel municipal. De asemenea, vor fi amenajate 70-100 de curți, vom soluționa problema iluminatului. Lucrările sunt planificate să se desfășoare în termen de 3-6 luni „, a spus Ceban.

Socialistul speră că licitațiile vor avea loc în martie, iar primăria nu va împiedica implementarea proiectului, așa cum a fost cazul privind plata compensațiilor.

Consilierul a informat, de asemenea, că sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, se află în derulare un alt proiect la scară largă privind amenajarea complexelor sportive și stadioanelor sportive mari.

„Astăzi se termină lucrările la Bacioi, sunt inițiate lucrări în Trușeni. Vrem ca cel puțin cinci complexe sportive să fie construite. Un complex va fi amenajat în Liceul N.V. Gogol din Chișinău „,  a spus șeful fracțiunii PSRM.

Ceban a reamintit că datorită socialiștilor bugetul municipal pentru anul 2018 a fost adoptat pentru prima dată în timp util și aproape toate proiectele sociale au fost elaborate de consilierii fracțiunii. Printre realizări se numără și plata compensațiilor pentru agentul termic pentru 33 de mii de familii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă