PSRM

03 februarie 2017

Socialiştii intenţionează să anuleze decizia ilegală

Consilierii municipali ai PSRM intenţionează să anuleze decizia privind alocarea terenurilor de lângă cinematograful „Flacăra” şi pe adresa : str. N. Dimo, 7/3, să rezilieze contractul de închiriere, precum şi să anuleze certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie pe aceste două terenuri.

Pe 2 februarie, la reuniunea consiliului Municipal au venit locuitorii Chişinăului, care se confruntă cu problema construcţiilor ilegale. Locuitorii blocului de pe strada N. Dimo, 7/3 şi locuitorii caselor situate în spatele cinematografului „Flacăra”, pe strada Piaţa Unirii, au cerut consilierilor Muncipali să oprească construcţia, care se desfaşoară în apropiere.

„Alături de casa noastră se construieşte un bloc cu 16 etaje. Când  votaţi pentru vânzarea acestor terenuri, veniţi mai întîi şi uitaţi-vă la acest pământ. Acest teren este foarte mic. Noi nu vom avea parte de lumină solară. Noi vă rugăm să interziceţi construirea acestui bloc pe acest teren minuscul” – a declarat reprezentantul blocului de pe strada N.Dimo, 7/3.

Femeia a menţionat, că blocul va fi construit pe locul scuarului, iar pliantele privind vînzarea apartamentelor în această casă, deja sunt repartizate.

La rândul lor, locatarii casei de pe strada Piaţa Unirii au declarat că ei vor fi lipsiţi de terenul de joacă pentru copii şi de locul de odihnă.

„Noi vrem să ştim cine a votat pentru permiterea construirii acestor blocuri de 18 etaje sau mai sus, lângă casa noastra de 16 etaje. Ajutaţi-ne, noi nu avem loc pentru odihnă. Noi am votat pentru voi” – au adăugat orăşenii.

În apărarea cetăţenilor, cu un discurs au venit consilierii din partea Partidului Socialiştilor.

„Noi ne-am adresat către procuratura Anticorupţie, de la care am primit şi un răspuns : proiectul din data de 15 mai 2015, este nefinisat” – a declarat Vadim Filipov,  consilier municipal din partea PSRM.

Consilierul a menţionat că fracţiunea PSRM în CMC a pregătit un proiect prin care se va interzice construcţia pe aceste terenuri. Proiectul urmează să fie transmis Secretarului CMC, Valeriu Didencu.

De asemenea, Vadim Filipov a subliniat faptul că evaluarea terenurilor a fost efectuată în detrimentul municipiului.

“Aceste două terenuri au fost estimate la 2,5 milioane de lei, respectiv, secţiunea din Piaţa Unirii costă 7 milioane, iar de pe strada N. Dimo, 5 milioane de lei. Mai mult decât atât, contractul de închiriere a fost încheiat ilegal” – a menţionat Vadim Filipov.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă