PSRM

12 mai 2015

Socialiştii insistă să fie închişi hoţii, care au furat miliardele, îi îndeamnă pe cetăţeni să nu voteze pentru partidele oligarhilor şi insistă pentru organizarea alegerilor anticipate

O declaraţie în acest sens a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă de către preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Politicianul a calificat şedinţa Parlamentului RM de săptămîna trecută, la care au fost audiaţi prim-ministrul, preşedintele Băncii Naţionale, procurorul general, conducătorii CNA, SIS şi CNI, drept un nou show, în cadrul căruia conducătorii instituţiilor indicate au încercat să transpună răspunderea pentru cele întîmplate unul pe celălalt. În acelaşi timp societatea aşa şi n-a aflat cine se face vinovat.

Dodon a ţinut să amintească despre faptul că deputaţii reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor au înregistrat un proiect de hotărîre a Parlamentului RM, prin care cer demisia guvernatorului Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, procurorului general, Corneliu Gurin, a conducătorilui Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru şi a Serviciului de Informaţie şi Securitate, Mihai Balan, care, în opinia socialiştilor, au fost complicii guvernării la jaful organizat de aceasta.

Partidul Socialiştilor crede că persoanele indicate merită nu doar să fie eliberate din funcţiile deţinute, ci şi să fie urmărite penal pentru acţiunile lor. „În calitatea mea de deputat, de lider al principalului partid de opoziţie, promit că toţi cei implicaţi în fărădelegile comise în ţară şi în sustragerea miliardelor vor fi dur pedepsiţi, aşa cum o prevede legea. Şi Drăguţanu, şi Şor, şi ceilalţi hoţi şi corupţionişti vor ajunge la închisoare!”, a declarat preşedintele PSRM.

Igor Dodon a relatat că, potrivit informaţiei pe care o deţine, delapidările din cele trei bănci problematice continuă, motiv pentru care, în cel mai scurt timp, Guvernul RM va adopta o nouă hotărîre secretă privind alocarea din rezervele Băncii Naţionale a încă 4,5-5 miliarde lei pentru repararea găurilor din aceste instituţii financiare. Vă amintim că, în noiembrie, 2014, BNM a alocat circa 10 miliarde lei băncilor respective, fapt confirmat deja. De data aceasta, potrivit informaţiilor deţinute de socialişti, acum cîteva luni în urmă, Guvernul RM condus de Chiril Gaburici, a mai semnat o hotărîre secretă, ce prevede alocarea în beneficiul Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank a sumei de aproximativ 6 miliarde lei.

Preşedintele Partidului Socialiştilor a făcut publice mai multe acţiuni, care vor contribui la rezolvarea situaţiei din ţară:

  1.   Mitingurile împotriva oligarhilor trebuie să continue. Socialiştii sînt gata să sprijine orice protest, dar cu condiţia ca acesta să fie organizat fără apeluri unioniste şi rusofobe. Forţele politice şi obşteşti trebuie să-şi consolideze eforturile şi să lupte nu între ele, ci împotriva hoţilor şi corupţioniştilor, care conduc Moldova;
  2.   Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat, Partidul Liberal şi Partidul Comuniştilor trebuie să fie lipsite de sprijin în teritorii în cadrul alegerilor locale. Partidul Socialiștilor îi îndeamnă pe cetăţeni să nu voteze pentru candidaţii din partea acestor formaţiuni politice, deoarece aceste persoane sînt complicii guvernării în crimele săvîrşite împotriva poporului;
  3. Insistă asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate, la care oligarhii să fie lipsiţi definitiv de posibilitatea de a forma o majoritate parlamentară.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă