PSRM

14 martie 2017

Socialiștii inițiază un referendum pentru demiterea primarului general al Chișinăului

„Primarul general al Chișinăului va fi demis„, – despre acest lucru a declarat la briefingul de astăzi, șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban. Potrivit lui, în scurt timp va fi creat un grup de inițiativă, care se va ocupa de organizarea unui referendum cu privire la demisia lui Dorin Chirtoacă.

Șeful fracțiunii PSRM a menționat că astăzi orașul se sufocă de ignoranță, incompetență și indiferență. Investitorii nu vor să lucreze aici, pentru că în capitală este larg răspândită corupția și cumătrismul.

În funcțiile cheie se află liberalii, întreprinderile municipale sunt gestionate tot de liberali. Guvernul liberal a condus la faptul că orașul nu mai arată ca o capitală, Chișinăul este în proces de catastrofă ecologică.

Ion Ceban a menționat că toate proiectele sunt puse în aplicare cu întârziere și necalitativ. El a adus ca exemplu proiectul aprobat acum un an, privind punerea în aplicare în Primărie a sistemului electronic de votare. Cu toate acestea, proiectul nu a fost încă realizat.

Șeful fracțiunii PSRM a reamintit că anul trecut, socialiștii au inițiat deja un referendum cu privire la demisia lui Dorin Chirtoacă, dar care a fost blocat în instanțele de judecată. Ion Ceban a spus că, în această privință este pregătită o cerere pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

“Acest lucru poate dura, dar noi suntem încrezători că vom primi o decizie favorabilă” – a declarat socialistul.

Cu toate acestea, orașul nu poate să aștepte, așa că socialiștii au actualizat inițiativa lor, cu toate argumentele în favoarea demisiei primarului general al Chișinăului.

„Am adăugat mai multe secțiuni, inclusiv rezultatele controalelor autorităților de reglementare. În cel mai scurt timp vom crea un grup de inițiativă, care va iniția procedura de referendum „, – a menționat Ion Ceban.

El a făcut apel la reprezentanții sistemului judiciar moldovenesc: „Voi la fel mergeți pe aceste străzi și trotuare,  copiii voștri se plimbă în aceste parcuri murdare. Vă îndemn să nu căutăm factorul politic în această inițiativă „.

„Sunt încrezător că instanțele noastre nu vor călca pe aceleași greble. Dreptul la referendum este dreptul fundamental al fiecărui chișinăuian” – a subliniat consilierul.

Ion Ceban a adăugat că toate documentele pentru organizarea unui referendum sunt gata: „Eu promit că în acest an, Dorin Chirtoacă va fi demis. Iar în anul viitor în municipiul Chișinău se vor organiza alegeri, ca cetățenii să-și aleagă primarul pe care îl vor, care va contribui la dezvoltarea capitalei noastre.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă