PSRM

13 iulie 2022

Socialiștii condamnă presiunile asupra familiei ex-președintelui Republicii Moldova: citarea la procuratură a mamei lui Igor Dodon este un pas josnic și inuman al regimului de la guvernare

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda indignare în legătură cu citarea la procuratură a mamei fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta este un pas josnic și inuman chiar și pentru o guvernare atât de lipsită de principii precum este regimul PAS.

Persecutarea membrilor familiei fostului șef de stat demonstrează o dată în plus că dosarul împotriva lui Igor Dodon a fost deschis la comandă. Scopul final al acestor acțiuni este de a pune presiune asupra Partidului Socialiștilor – adevărata forță de opoziție care luptă cu regimul de la guvernare, de a curăța terenul politic și instaura o dictatură autoritară PAS.

Nu considerăm că este posibil să facem apel la umanitatea celor care nu au calități umane. Cerem guvernării să revină în cadrul legal și să înceteze presiunile asupra membrilor familiilor oponenților politici.

Partidul Socialiștilor se adresează către organizațiile internaționale de apărare a drepturilor omului cu apelul să intensifice monitorizarea acțiunilor regimului de la guvernare din Republica Moldova în legătură cu creșterea numărului de cazuri de încălcare a drepturilor omului și a presiunilor asupra familiilor reprezentanților din opoziție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă