PSRM

10 noiembrie 2022

Socialiștii cer audierea ministrului Educației pe marginea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”

Astăzi, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, deputatul socialist Adrian Albu a solicitat audierea ministrului Educației, Anatolie Topală în legătură cu informațiile despre lansarea de către Centrul de Informații GENDERDOC-M a campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”, precum și cu valul de reacții negative declanșat în spațiul public și în rândul părinților de lansarea acestei companii.

Deputatul a calificat drept insuficiente precizările ministerului și a coordonatorului de proiect, considerând că astfel are loc tatonarea terenului pentru promovarea așa zisei diversități în școli.

”PSRM optează pentru un climat prielnic pentru toți elevii din școli care în mare parte se datorează părinților și nu careva ong-uri. În acest context solicităm audierea ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală pentru a primi o explicație și asigurări că nicidecum în școli nu vor fi promovate și încurajate discuții și reflecții pe tema identificării de gen și orientării sexual-romantice. Anticipând comentariile și votul colegilor care va urma, vom cataloga nedorința primirii unor astfel de asigurări ca o intenție vădită de promovare a valorilor LGBT în școli”, – a concluzionat deputatul.

Majoritatea parlamentară a respins această inițiativă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă