PSRM

07 iunie 2018

Socialiștii cer audierea în parlament a prim-ministrului

Deputații fracțiunii PSRM au cerut audierea prim-ministrului țării din motivul implicării guvernării în activitatea ANRE.

”Cu toții am fost martori a situației ANRE. Majorarea taxelor la combustibil – consecință a regulamentului care a fost adoptat de ANRE. Pe baza acestei metodologii agenții economici au cerut majorarea taxelor pentru combustibili. Noi am discutat această problemă în plenul parlamentului, dar nu am ajuns la un numitor comun, după care Pavel Filip a ieșit cu un apel către ANRE și a cerut anularea majorării taxelor. Vrem audierea prim-ministrului și să aflăm de ce guvernarea își permite să se implice în activitate regulatorului, care conform legii este independent, care a fost indicația sa către ANRE și de ce decizia a fost doar amînată și nu anulată?”, a explicat cererea socialiștilor, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

El a reamintit că, ANRE trebuie să apere interesele naționale și nu interesele pieții sau a agenților economici.

”Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova trebuie să depună tot efortul ca poporul PM să nu sufere din cauza majorării prețurilor. Cînd prețul gazului pentru Moldova a scăzut, iar costul combustibilului pe piețele mondial, de asemenea, s-a micșorat, din anumite motive în țara noastră, schimbări nu s-au produs. Dar cînd prețurile cresc, ei măresc prețurile pentru consumatori. Vrem să aflăm de la Pavel Filip, care dă indicații ANRE-ului, care sunt consecințele deciziei pentru economia națională și cetățeni și, vrem că acesta să explice de ce decizia a fost temporar amînată și nu anulată”, a spus socialistul.

De asemenea, Batrîncea a remarcat că regulamentul în vigoare trebuie anulat, așa cum acesta permite creșterea prețurilor la combustibil. Însă, în pofida argumentelor aduse, majoritatea parlamentară nu a susținut cererea socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă