PSRM

03 mai 2017

Socialiștii au vorbit despre modul în care autoritățile orașului scapă cinic de copiii străzii

Pe data de 2 mai, în cadrul unui briefing, consilierul municipal PSRM, Eugenia Ceban a vorbit despre această situație făre precedent.

Numai la începutul lunii mai s-a diminuat scandalul privind alimentele alterate, care erau livrate în școli și grădinițe de către compania apropiată conducerii primăriei.

Acum se află că la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, primarul general, Dorin Chirtoacă a emis un ordin prin care a închis Centrul de plasament temporar pentru copiii orfani ”Vatra”.

Aici erau plasați copiii străzii, care nu aveau unde să meargă, care aveau probleme cu părinții și se aflau periodic pe stradă. Sunt copiii care dorm în hotelul ”Național” și pe șantierele de construcție, prinși adeseori mirosând clei și furând mâncare din magazine.

Sunt copiii sărmani, numiți ”adolescenți cu probleme”, de care nu au nimeni grijă, pe care i-a abandonat statul reprezentat de majoritatea pro-europeană de la guvernare, în voia sorții, ”optimizând” sau mai degrabă distrugând sistemul caselor de copii din țară.

După închiderea centrului „Vatra“ copiii au fost plasați în Gimnaziul internat №3, încălcând astfel Regulamentul de funcționare a Gimnaziului internat, care a fost aprobat de Ministerul Educației. În această școală învață 200 de copii orfani. Acum lângă acești copiii săraci și dezavantajați, în mod constant sunt aduși și direcționați de poliție alți copii și mai nefericiți și dezavantajați, cu o experiență crudă de viață.

În același timp, autoritățile orașului nu au alocat fonduri nici pentru întreținerea copiilor, care au fost mutați din centrul „Vatra“, nici pentru acei copii ai străzii care în școală sunt trimiși de poliție, nici pentru personal. Iar angajații cu studii speciale sunt absolut necesari!

Adică, nu există bani, nici pentru mâncare, nici pentru produsele sanitaro-igienice, nici pentru alte nevoi. Nu sunt alocate fonduri nici pentru remunerarea cadrelor didactice care se ocupă cu acești copii. De fapt, autoritățile de la Chișinău au abandonat și acești copii și pe angajații internatului, care, în virtutea profesiei lor și doar a umanității, își fac munca suplimentar.

Consilierul s-a adresat autorităților de la Chișinău, și a solicitat soluționarea problemei, precum și plasarea și asigurarea copiilor străzii din capitală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă