PSRM

08 noiembrie 2018

Socialiștii au vorbit despre asigurarea elevilor cu transport școlar

Deputații socialiști au vorbit în cadrul ședinței de astăzi a parlamentului despre asigurarea elevilor din sate cu transport școlar. Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a cerut audierea în plenul ședinței parlamentului a ministrului educației cu privire la acest subiect.

”Drept rezultat al acelei faimoase reforme a educației au fost lichidate peste 200 de școli în zeci de localități din țară. Iar acum copii sunt obligați să frecventeze școlile din localitățile vecine.

Ideea Guvernului era că va asigura transport, vor fi create condiții pentru ca aceștia să frecventeze școala. Însă primim semnale din teritoriu că sunt mai multe probleme cu transportarea copiilor.

Sunt zeci de localități unde copii sunt nevoiți de sine stătător să rezolve problema transportului. Sunt zeci de cazuri cînd unitățile de transport sunt într-o stare tehnică deplorabilă și deseori nu funcționează.

De aceea dorim să audiem ministrul educației pentru a afla în primul rînd, cîte sate nu beneficiază de transport, în cîte sate copii de sine stătător ajung la școală pentru a frecventa școala și a face studii. Considerăm că într-un stat civilizat acest lucru nu poate fi admis”, a spus Vlad Batrîncea.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară nu a considerat acest subiect important pentru discuții.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă