PSRM

30 august 2015

Socialiştii au protestat la Drochia împotriva fărădelegilor ce au loc în Moldova

Astăzi, deputaţi, membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor, dar şi cetăţeni simpli au venit în faţa consiliului raional din oraşul Drochia pentru a se pronunţa ferm împotriva conducerii oligarhice din RM, care a capturat ţara, a furat miliardul şi a pauperizat poporul. Protestatarii au cerut demisia actualilor guvernanţi, anularea majorării tarifelor şi alegerea şefului statului prin vot direct.

În cadrul protestului, deputatul socialist Vladimir Odnostalco a ţinut să menţioneze că astăzi Moldova este într-o situaţie deplorabilă. „Ne aflăm în stradă deoarece nu mai putem tolera batjocura oligarhilor, nu ştim ce va face guvernarea mîine şi din ce surse vor trăi cetăţenii. Au majorat tarifele la energia electrică, gaz şi pîine, vor să scumpească apa şi alte lucruri de primă necesitate. Oligarhii de la putere fură milioane şi acum vor să le întoarcă din buzunarul poporului. Este groaznic ca buneii şi părinţii noştri să nu poată cumpăra un medicament.”, a subliniat deputatul.

Deputatul a îndemnat populaţia să se alăture protestelor socialiştilor, care au avut deja loc în mai multe raione şi care vor continua, ca în final guvernarea oligarhică să fie demisă, să fie organizate alegeri anticipate, iar poporul să-şi aleagă şeful statului prin vot direct.

Pigareova Ana, pensionară din Drochia şi-a exprimat indignarea că actuala putere a adus ţara la dezastru, iar cetăţenii nu au unde lucra.

”Noi am obosit să trăim în acest haos, avem o pensie mizeră, copiii noştri nu au locuri de muncă, tarifele au fost majorate, nu avem cum să mai trăim în acest haos. Oligarhii de la putere fură milioane iar noi nu avem bani de pîine. Să vă fie ruşine, Ne-aţi alungat copiii în ţări străine. Noi vrem să trîim pe pămîntul nostru alături de copii şi nepoţi”.

Gavaziuc Roman, un tînăr din Drochia a menţionat că  cetăţenii nu trebuie să mai rabde ci trebuie să iasă masiv în stradă. „Astăzi tinerii care au studii superioare nu au locuri de muncă, tinerele familii sînt dezbinate deoarece unul din membri este nevoit să munceasă peste hotare. Ţara nostră trebuie să prospere, situaţia din prezent va continua dacă nu vom ieşi cu toţii în stradă, ”, a spus Gavaziuc.

20150830-061Manifestanţii au scandat: „Jos Oligarhii!” „Vrem să trăim într-o ţară liberă!” „Tarifele şi preţurile ne sufocă!”

Amintim că liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă lansarea unor acţiunilor de protest masive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar la sfîrşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie organizarea unei acţiuni de amploare în capitală.

Menţionăm că la data de 31 august, ora 11:00, Partidul Socialiştilor va organiza acţiuni de protest în raionul Căuşeni. Socialiştii fac un apel către toţi cetăţenii de a ieşi la proteste deoarece numai astfel va putea fi demisă actuala guvernare oligarhică care sărăceşte şi batjocoreşte poporul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă