PSRM

02 octombrie 2014

Socialiştii au protestat împotriva partajării frauduloase a terenurilor municipale.

Astăzi, membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu membrii „Gărzii Tinere” au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău.

Protestatarii au cerut stoparea repartizării terenurilor funciare în CMC de către liberali şi comunişti, stoparea construcţiilor neautorizate dar şi demisia primarului General de Chişinău, Dorin Chirtoacă  pentru multiplele acte de corupţie.

“Această maşină de vot liberalo-comunistă trebiue oprită. Noi nu putem tolera acest haos. Cum liberalii care sînt pro-români fac front comun cu comuniştii pentru a distruge acest oraş şi a împărţi fraudulos terenuri deputaţilor? Cerem dizolvarea consiliului municipal Chişinău. Avocaţii noştri au colectat o cantitate suficientă de materiale pentru a trimite la închisoare nu numai pe Dorin Chirtoacă, dar mulţi şi pe mulţi alţi consilieri municipali.” a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea,

“Ne aflăm aici pentru a atrage atenţia societăţii asupra fraudelor care au loc în CMC. Pe ordinea de zi sînt incluse peste 200 de proiecte cu privire la privatizarea terenurilor municipale. Unul din proiecte vizează darea în proprietate a unor terenuri de 5 ari fiului deputatului comunist, Oleg Reidman şi deputatului comunist, Oxana Domenti. Noi vrem transparenţă şi-i îndemnăm pe comunişti să nu voteze proiectele dubioase de pe ordinea de zi a şedinţei CMC.”, a declarat juristul PSRM, Vasile Bolea.

“Toţi consilierii şi funcţionarii din Primărie stau ascunşi şi nu doresc să vină în faţa societăţii să explice ce se întîmplă în CMC şi să răspundă de ilegalităţile care au loc. Au distrus acest oraş cu tot felul de construcţii neautorizate iar acum privatizează terenurile municipale pe bănuţi. Nu trebuie să permitem acest haos şi aceste ilegalităţi care au loc în CMC”, a declarat membrul comitetului executiv al PSRM, Oleg Lipski.

Protestatarii au învinuit autorităţile municipare că sînt ghidate de interesele personale şi nu de cele ale capitalei.

Protestatarii au scandat: „Stop construcţiilor ilegale”, „Jos Chirtoacă”, „Hoţii la dubă”, „Opriţi distrugerea oraşului”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă