PSRM

19 martie 2015

Socialiştii au primit confirmarea documentară din partea SFM din FR privind ridicarea interdicţiei de intrare pe teritoriul Rusiei a unui număr de 227 cetăţeni ai Moldovei

În rezultatul înţelegerilor realizate între Partidul Socialiştilor din RM şi Serviciul Federal al Migraţiei din Federaţia Rusă, în decursul ultimelor luni, sute de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au avut asupra lor interdicţii de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, s-au adresat în oficiile Partidului Socialiştilor în toată republica. Declaraţiile acestor cetăţeni au fost examinate de specialişti, după care erau expediate în SFM al Federaţiei Ruse. 

Astăzi, adjunctul şefului Serviciului Federal de Migraţiune al Federaţiei Ruse, Vadim Iakovenko, l-a informat pe Igor Dodon despre faptul că Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a examinat noile interpelări din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la interdicția de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, aplicat cetăţenilor RM. Ţinînd cont de circumstanţele, expuse în cereri, organele teritoriale ale SFM din FR au decis ridicarea interdicţiei de intrare în Federaţia Rusă pentru încă 227 cetăţeni ai Republicii Moldova. La scrisoare este anexată şi confirmarea documentară a acestui fapt cu enumerarea numelor, prenumelor şi datelor de naştere ale cetăţenilor, pentru care au fost anulate interdicţiile aplicate anterior.

Vom menţiona că punctele de recepţionare a actelor din partea cetăţenilor, faţă de care au fost aplicate interdicţii de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, au fost deschise şi în Găgăuzia. În urma cererilor depuse, pentru patruzeci de locuitori ai Autonomiei au fost anulate interdicţiile de a intra pe teritoriul Rusiei.

Anterior, datorită colaborării dintre Partidul Socialiştilor şi SFMFR, interdicţia de intrare în Rusia a fost anulată pentru cîteva sute de migranţi-muncitori moldoveni.

PSRM îndeamnă cetăţenii, care au asupra lor interdicţii de intrare pe teritoriul FR, să solicite asistenţa necesară la oficiile formaţiunii şi garantează că fiecare caz declarat va fi examinat de către specialişti.

Totodată, vă amintim că, în rezultatul înţelegerilor dintre Partidul Socialiştilor şi Serviciul Federal de Migraţiune din Federaţia Rusă, în perioada 5-30 noiembrie, 2014, un număr de peste 4000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au înregistrat încălcări ale legislaţiei migraţioniste a FR, au avut posibilitatea să revină în Moldova, după care să revină în Rusia pentru a-şi relua acolo activitatea de muncă de pe foaie curată.

203420

203445

203455

203506

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă