PSRM

07 noiembrie 2016

Socialiştii au prezentat top 10 minciuni ale Maiei Sandu

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor au prezentat un top format din 10 declaraţii mincinoase făcute de candidatul la funcţia de şef al statului, Maia Sandu.

Socialiştii au pregătit un top din 10 minciuni sau întrebări la care Maia Sandu evită sa răspundă sau spune isteric că sunt minciuni:

Prima minciună – declaraţia Maiei Sandu care susţine că nu a fost membru al PLDM. ”Această persoană s-a aflat pe locul 5 în lista PLDM pentru alegerile parlamentare din 2014. În toate documentele de la CEC, Maia Sandu figurează în calitate de membru al echipei PLDM. A făcut campanie pentru un partid criminal atunci cînd a fost furat miliardul, a fost concesionat aeroportul”, a precizat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

A doua minciună – concesionarea Aeroportului Chişinău. În cadrul unei emisiuni televizate Maia Sandu a declarat că nu a participat la şedinţa de Guvern în care s-a votat concesionarea Aeroportului. Cu toate acestea socialiştii au ridicat arhiva şi au obţinut înregistrarea video în care se vede că Maia Sandu a participat la acea şedinţă şi a votat pentru concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, o întreprindere profitabilă în acele timpuri.

20161107-004A treia minciună  – Maia Sandu care a participat la actul guvernării spune că a aflat despre furtul de la Banca de Economii abia în anul 2015. Asta în timp ce a făcut parte din guvernele care au decis alocarea miliardelor de lei din bugetul de stat sub pretextul salvării depozitelor din BEM.

A patra minciună – Maia Sandu spune că nu a ştiut despre furtul miliardului. În acelaşi timp, în noiembrie 2014, în cadrul Guvernului Leancă, Sandu a votat pentru alocarea a 9,5 miliarde din Banca Naţională ca garanţie de stat către BEM, Banca Socială şi Unibank. Iar în martie 2015, a votat în cadrul Guvernului Gaburici pentru acordarea a noi garanţii de stat băncilor falimentare în sumă de 5,5 miliarde de lei. Respectiv Maia Sandu a ştiut foarte bine pentru ce votează, fiind demonstrată şi stenograma acelor şedinţe de Guvern care confirmă acest lucru.

A cincea minciună – Maia Sandu spune că nu a votat pentru candidatura lui Andrian Candu la funcţia de preşedinte al Parlamentului. Cu toate acestea, există înregistrarea video de la şedinţa Parlamentului în care se vede clar că Maia Sandu votează pentru Candu – finul oligarhului Vlad Plahotniuc, la funcţia de preşedinte al legislativului şi pentru Hotărîrea Parlamentului de validare  a rezultatelor votului. Atunci Vlad Filat a declarat personal că toată fracţiunea PLDM a votat pentru Andrian Candu. Ulterior Plahotniuc a votat pentru Maia Sandu în calitate de ministru în două guverne.

A şasea minciună – Comisia Electorală Centrală. Cînd Marian Lupu a prezentat la CEC doar timp de 24 de ore, semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii sale în cursa prezidenţială, Maia Sandu a declarat că aşa ceva nu este posibil şi va depune o contestaţie la CEC. „În urma verificărilor am depistat că nu există absolut nicio contestaţie din partea Maiei Sandu împotriva concurentului Marian Lupu”, a declarat deputat în Parlamentul RM, Vasile Bolea.

20161107-026A şaptea minciună – Maia Sandu – deputat pe banii furaţi de PLDM de la BEM. Maia Sandu a declarat că este curată, nu a furat nimic. În anul 2014, PLDM-ul din care Maia Sandu făcea partea, a cheltuit zeci de milioane de dolari pentru campania electorală. Mulţi dintre aceşti bani au fost luaţi drept credite de la BEM, astfel un simplu calcul arată că mandatul de deputatul al Maiei Sandu în 2014 nu a costat mai puţin de 3 milioane de lei. Din creditele neperformante de la BEM, banii furaţi de la cetăţeni, a fost plătită campania electorală pentru PLDM din care făcea parte Maia Sandu.

A opta minciună – Maia Sandu spune că nu a colaborat cu comuniştii. În anul 2005 cînd Igor Dodon se afla în funcţia de ministru, Maia Sandu lucra în calitate de consultant în domeniul reformei administraţiei publice centrale. „Pe doamna Sandu am văzut-o personal pe culoarele ministerului Finanţelor şi cel al Economiei în perioada acelor ani. Deci, doamna Sandu, dacă îl acuzaţi pe Igor Dodon de sărăcie, atunci nu uitaţi că şi dvs. aţi conlucrat cu el în toţi acei ani şi prin urmare purtaţi o parte de vină în acest sens”, a declarat preşedintele fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

A noua minciună  – zborul cu avionul privat la Doha. Maia Sandu alături de Vlad Filat a zburat cu un avion charter la Doha după care la Bruxelles plătit din banii lui Ilan Şor care în acea perioadă era preşedintele consiliului de administraţie al BEM. Există Hotărîrea de Guvern care demonstrează că doar două persoane – Bobeică Corneliu şi Ulianovschi Tudor au zburat din banii organului delegator, în timp ce Sandu şi alţii au zburat cu un avion privat.

A zecea minciună – Maia Sandu sprijinită de oligarhi declară că este candidatul antioligarhic.  “Este o situaţie paradoxală atunci cînd public Sandu este susţinută de oligarhii: Ţopa, Sturza, Plahotniuc, Filat şi alţii. Plahotniuc declară deschis că o susţine şi o votează pe Sandu, Filat declară din puşcărie că votează pentru galben. Leancă, Ghimpu şi alţii declară, la fel, deschis că susţin candidatura Maiei Sandu la prezidenţiale. Cum poate dumneaei să declare că este candidat antioligarhic cînd este susţinută de oligarhi şi de cei care participă la guvernare. Sandu este un candidat care a făcut parte din toate alianţele de la guvernare şi a fost demisă pentru corupţie şi nicidecum ea nu poate fi un luptător cu regimul corupt de la guvernare”, a conchis deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă