PSRM

23 februarie 2016

Socialiştii au pichetat oficiul NATO şi sediile ambasadelor României şi SUA

Deputaţi şi consilieri municipali ai Partidului Socialiştilor, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile au participat la flashmob-urile  care au avut loc, astăzi, lîngă ambasadele României şi SUA şi la sediul NATO în Moldova.

În cadrul acţiunii de protest din faţa Ambasadei României la Chişinău, secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea a menţionat că statul vecin, prin conducerea sa, a susţinut majoritatea parlamentară, care a fost creată în Moldova prin şantaj şi alte modalităţi ilegale şi nu reprezintă nici interesele poporului, nici însuşi poporul. “Ai cui “fraţi”, după cum declaraţi, vă consideraţi voi? Ai moldovenilor, ai poporului sau ai oligarhilor şi hoţilor? Vă îndemnăm în cel mai scurt timp să vă revizuiţi politica în raport cu Moldova şi să nu mai sprijiniţi această guvernare criminală. Fiţi alături de popor şi susţineţi alegerile anticipate, pentru care se pronunţă majoritatea cetăţenilor ţării”, a spus Batrîncea.

20160223-167În acelaşi timp, deputatul PSRM a mai indicat că dacă autorităţile româneşti au decis să sprijine actuala guvernare din Moldova pentru că urmăresc ideea de lichidare a statului, ar fi util să ştie că acest plan este sortit eşecului. „Noi vrem să trăim în ţara noastră şi vom trăi aici, iar dacă doriţi să fiţi parteneri şi prieteni ai Moldovei, respectaţi această opţiune. Vă îndemnăm să vă resemnaţi cu faptul că Moldova, ca stat, a existat, există şi va exista”, a adăugat deputatul.

La rîndul său, deputatul PSRM, Oleg Lipski, a atras atenţia asupra politicii standardelor duble, promovate de România. „Acasă la voi promovaţi o politică, iar faţă de alte state aveţi o cu totul altă politică. Dacă doriţi binele acestui stat, ajutaţi poporul, nu guvernarea”, a declarat el.

Protestul a continuat lîngă sediul NATO în Chişinău. Participanţii la acţiune au condamnat acordurile secrete dintre Moldova şi Alianţa Nord-atlantică şi au menţionat că doresc să ne vadă ţara suverană şi independentă, care ar coexista paşnic cu alte ţări, şi nu ar lupta împotriva altor state.

20160223-117„Nouă, celor din Republica Moldova, nu ne trebuie avioane militare. Noi nu avem nevoie de generali americani. Nu ne trebuie instructori din NATO. Aceste persoane nu au ce căuta în Republica Moldova. Moldova este un stat neutru. Noi nu vom participa la războaiele pe care le poartă NATO în toată lumea. Jos NATO!”, a spus Vlad Batrîncea.

Liderul „Gărzii Tinere”, Victor Poleacov, a chemat la respectarea Constituţiei RM, în care este indicat clar că Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Totodată, deputatul PSRM, Elena Hrenova a subliniat că „în ţările unde a călcat piciorul soldaţilor NATO nu mai există nimic în afară de devastare şi război”. „Moldova trebuie să rămînă o ţară înfloritoare. Nu ne trebuie NATO!”, a spus deputatul.

20160223-105Apelurile participanţilor la acţiunea de protest la respectarea legii supreme a ţării şi la respectarea drepturilor cetăţenilor au răsunat şi lîngă Ambasada SUA. Anume Statele Unite ale Americii au fost declarate de către cetăţeni drept principalul păpuşar al actualei guvernări din Moldova.

„SUA au decis să nu susţină poporul moldovenesc, ci să sprijine guvernarea oligarhică, pe care o impun ţării prin nişte metode absolut antidemocratice”, a spus Vlad Batrîncea. Acesta a îndemnat SUA să renunţe la susţinerea actualei conduceri a ţării şi să ia partea poporului dacă îşi doresc cu tot dinadisnul să fie un partener al Moldovei. În caz contrar, a afirmat Batrîncea, deja peste un an atît ratingurile SUA, cît şi cele ale UE în Moldova abia de vor depăşi 5%.

20160223-170Totodată, deputatul PSRM, Eduard Smirnov, a calificat activitatea Ambasadei SUA în Moldova drept o ruşine. „Susţineţi poporul Moldovei, şi nu guvernarea şi atunci vă vom spune „Mulţumim!”. Deocamdată nu avem motive să o facem”, a declarat el.

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiştilor, Gaik Vartanean, a menţionat în discursul său, că ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit ar trebui să-şi determine clar poziţia: sau este cu Plahotniuc, sau cu poporul Moldovei.

Participanţii la acţiunea de protest au scandat: „Ruţine!”, „Jos oligarhii!”, „Întoarceţi miliardul!”, “Toată puterea – poporului!” etc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă