PSRM

02 aprilie 2016

Socialiștii au participat la marşul apărătorilor statalităţii moldoveneşti, desfăşurat la Comrat

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, alături de alţi deputaţi din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a participat astăzi la marşul apărătorilor statalităţii moldoveneşti, desfăşurat la Comrat. Împreună cu başkanul Găgăuziei, Irina Vlah, şi preşedintele Adunării Populare a Autonomiei, Dmitri Constantinov, politicianul a păşit în fruntea coloanei de cetăţeni, iar la finalul marşului a ţinut un discurs.  

20160402-IMG_1747”Sntem cu toţii cetăţeni ai Republicii Moldova – moldoveni, găgăuzi, ruşi, ucraineni, bulgari. Sîntem cetăţenii acestei ţări. Prea mult am tăcut şi am tot răbdat, dar vedeţi ce fac unioniştii  în ţara noastră. Cînd şi în ce ţară s-a mai văzut ca cei care se pronunţă pentru lichidarea statului să-şi organizeze marşuri prin centrul capitalei? Cine le-a permis să-şi organizeze congrese la Palatul Naţional? Noi considerăm că ei sînt trădători ai Patriei şi a intereselor Moldovei. Nu trebuie să mai tolerăm această situaţie. Noi avem ţara noastră, plaiul nostru – cel moldav. O ţară care nu va fi nicicînd românească. Noi avem propria istorie – istoria Moldovei. Avem propria limbă – cea moldovenească. Nu vom permite nimănui să ne răpească aceste valori,” a spus Dodon.

Preşedintele Partidului Socialiştilor a menţionat că este foarte bucuros că primii iniţiatori ai iniţiativei au fost anume găgăuzii, indicînd că, în cazul în care toţi cetăţenii RM ar fi statalişti precum găgăuzii, „în Moldova nu ar fi existat unionişti, iar în Parlament nu ar sta personajul Ludmila Fiodorovna şi alţi trădători ai intereselor RM”. Din numele tuturor cetăţenilor Moldovei, el le-a mulţumit locuitorilor autonomiei pentru patriotismul înnăscut de care dau dovadă.

20160402-IMG_1521”Este a doua oară cînd Moldova se ridică din genunchi, de aici, din sudul republicii noastre. Pentru prima dată, acest lucru s-a produs în anul 2014 cînd în cadrul unui referendum, majoritatea absolută a locuitorilor autonomiei s-a pronunţat pentru aderare la Uniunea Vamală. A doua oară se desfăşoară acum. Sînt convins că toată ţara se va trezi. Peste două săptămîni, socialiştii vor organiza marşuri pentru statalitatea RM concomitent în 4 oraşe ale ţării. Noi vom ridica toată ţara pentru ca, în viitorul cel mai apropiat, la Chişinău să se adune zeci, sute de mii de cetăţeni pentru a spune: „Unionismul şi jandarmeria românească nu vor sta aici nicicînd! Este ţara noastră şi pămîntul nostru”, a spus Dodon.

Preşedintele PSRM a amintit că, săptămîna aceasta, în parlamentul RM, a fost adoptată Declaraţia cu privire la inviolabilitatea statalităţii, suveranităţii şi neutralităţii permanente a Moldovei, dar acest lucru nu este suficient. Toate forţele patriotice ale ţării trebuie să dea la o parte ambiţiile personale şi să se consolideze pentru a salva Moldova, stopînd răspîndirea unionismului şi alunecarea ţării noastre în NATO, consideră politicianul.

”Din numele PSRM promit: nu vom ceda! Ne vom apăra statalitatea, istoria, limba. Vom promova parteneriatul strategic cu Rusia şi vom obţine interzicerea unioniştilor în RM. Moldova are viitor!,” a declarat în final Igor Dodon.

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă